Most aztán sírhatnak Szoboszlaiék: börtönbe megy a sztárfocista

A Bajnokok Ligája-győztes játékost adócsalással vádolják.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.09.13.
Módosítva: 2024.09.13.
Liverpool Djibril Cissé adócsalás börtön

Mintegy 660 ezer fontnyi (300 millió forintnyi) adócsalás miatt kerülhet börtönbe a Liverpool korábbi kiválósága, a francia Djibril Cisse. A Bajnokok Ligája-győztes támadóról ugyanis kiderült, hogy miután szögre akasztotta a cipőjét és belevágott a zeneiparba DJ-ként, nem igazán fizette az adóterheket. Ha rábizonyítják a súlyos vádakat, akkor akár egy év felfüggesztett börtönbüntetésre és 85 ezer font pénzbírság megfizetésére is kötelezhetik, az elmaradt összegek beszolgáltatásán túl a 43 éves Cissét.

Djibril Cisse
A francia válogatott nagy pácba került /Fotó: Transfermarkt.com

A francia válogatott játékos ügyvédje azzal védekezik, hogy nem lehet szó adócsalásról, ugyanis a férfi pénzügyeit egy könyvelőcég intézte, amennyiben elmaradás volt, vagy mulasztás, akkor az nem az ügyfele részéről történt, hanem a cég részéről. 

Később azonban kiderült, hogy a befizetések hiánya mellett más bűnöket is elkövethetett a korábbi válogatott játékos, ugyanis a szerzői jogaiból befolyó összegek áfabevételét sem árulta el az adóbevallásaiban.

Djibril Cisse a Bajnokok Ligája-győzelmén és a francia válogatottal elért sikerei mellett világhírnévre tett szert, amikor a Taxi 4. című filmben saját magát alakította a pályán – számolt be róla a DailyStar.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás