„Ázott kutya szagú parasztok!” – A NAV-ra támadtak az adócsalók





A nemrég leleplezett ferraris adócsalók ocsmány módon szitkozódnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.28.
Módosítva: 2023.11.28.
számlagyáros razzia Ifj B Ferenc

Közölhetetlen, ocsmány módon gyalázkodó kifejezésekkel rontott rá a NAV-ra a nemrég leleplezett milliárdos mogyoródi adócsalók családja. A NAV Facebook-oldalán ettől kitört a kommentháború, amitől még jobban bevadultak az „érintettek”. Akinek a bejegyzése nem tetszett, azt szintén gyalázni kezdték a lehető legdurvább stílusban.

»Ázott kutya szagú parasztok« – így szólította meg a kommentelőket ifj. B. Ferenc, a számlagyáros család tagja, aki a NAV Facebook-oldalán, a róla szóló bejegyzés alatt kezdett el azzal kérkedni, hogy mennyire jó élete volt.

A híres-hírhedt B. családtól persze nem áll messze az emberek provokálása, mint azt korábban a Bors már kiderítette, a családtagok folyamatosan kérkedtek elképesztő gazdagságukkal, látványosan nagy köteg pénzeket pörgettek, és sorra vették a luxus- és sportautókat. Amivel aztán sorozatosan provokáltak a közösségi médiában. Ferrari, Lamborghini, egymást érték a százmilliós luxusautók.

Összesen húsz darab készült a világon ebből a luxusautóból...

A NAV hivatalos oldalán közétett videóban a B. családnál történt hétvégi razzia látható, melynek során összehangolt akcióban luxusautókat, többek között egy limitált szériás Ferrarit is lefoglaltak.

Ez alatt a poszt alatt kezdtek el a B. család tagjai  gyalázkodni. Elsőként ifj. B. Ferenc, aki magát előszeretettel csak B. Ferikeenek hívja. Ő azon a kérdésen dühödött fel, hogy milyen lehet egy Ferrariból Skodába átülni? Az első válasz Ferikee nővérétől, Marianntól érkezett: „Amilyen anyá … beleverni” – írta a nő.

Beszédes stílus...

 „Jobb élete volt, mint nektek, ázott kutya szagú parasztoknak” – hencegett saját magáról B. Ferikee. A nővére újabb válaszából aztán az is kiderül, hogy mennyire lenéznek másokat. „Nem fűtötök, képesek vagytok egész nap a plázában ülni, tisztelet a kivétel!” – szólt a komment.

„B. Ferikee” aztán még eldicsekedett azzal, hogy nem is buktak olyan nagyot a NAV-os razzia miatt. „Nem estem akkorát, amilyen az életed” – felelte egy kérdésre.

Nem estem akkorát, amilyen az életed!

A NAV közleménye  szerint a  B. családtól összesen 8 nagy értékű gépjárművet foglaltak le, többek között egy nagyjából 150 millió forintot érő Ferrari Keyvany F8 835 SuperTributo autót, és egy 100 millió értékű Lamborghini Urus sportautót. Az egyik autó csomagtartójában  egy bevásárlótáskában 1,1 millió eurót,  azaz körülbelül félmilliárd forintot is találtak az adónyomozók.

Kuperczkó Adrienn, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel  közölte: a pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek. A bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig informatikai specialisták is dolgoztak – ismertette. Kitért arra: a banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás – csak húsz példányban gyártott – Ferrari sportautót, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak, míg egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet. 

A tájékoztatás szerint nyolc gyanúsítottat hallgattak ki eddig, a Pécsi Járásbíróság pedig el is rendelte már három gyanúsított letartóztatását. Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte – olvasható a közleményben.





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás