Peter Šrámek most megszólalt az állapotáról: „Kénytelen voltam orvoshoz fordulni”

Hétfőn érkezett az aggasztó hír: az énekes egészségügyi okokból lemondta a koncertjét. Peter Šrámek lapunknak árulta el, ugyan már jobban van, de rendkívül megijedt, amikor elment a hangja.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.
Peter Srámek betegség egészségügyi probléma kényszerpihenő

Az előadóművészek életében a nyári időszak a legintenzívebb fellépések tekintetében. Egymást érik a koncertek, egyik helyről rohannak a másikra. Peter Šrámek sincs ezzel másképp, rengeteg felkérésnek kell eleget tennie, ráadásul az elmúlt hetekben sok időt tölt stúdióban is, ahol a következő albumán dolgozik. Nagyon kevés szabadideje van, rengeteget dolgozik, de nem panaszkodik, hiszen ő is azon szerencsések közé tartozik, akik azt csinálják, amit a legjobban szeretnek.

Peter Srámek
Peter Šrámek egészségügyi okból lemondta a fellépését is (Fotó: MEDIAWORKS ARCHÍVUM)

Peter Šrámek orvosa kényszerpihenőre küldte az énekest

Hétfőn azonban aggasztó hír érkezett az énekestől. Közösségi oldalán jelentette be, hogy a hétfői, kecskeméti fellépését egészségügyi okokból le kellett mondania, ugyanis elment a hangja. A Metropolnak mesélt a részletekről, és örömmel osztotta meg lapunkkal azt is, hogy úgy tűnik, most már minden a legnagyobb rendben van, és folytathatja a munkát.

Köszönöm, most már jól vagyok. Sajnos annyira elment a hangom, hogy nem tudtam volna megcsinálni a koncertet.”

Talán a kimerültségnek is köszönhető, hogy az immunrendszerem kicsit legyengült, de az sem kizárt, hogy az egyik koncert után, a hőségben hirtelen ittam hideget, és az ártott meg.

„Pénteken, szombaton, majd vasárnap éreztem, hogy nincs rendben valami, kénytelen voltam orvoshoz fordulni. Mint minden előadó, én is féltem a hangszálaimat. Nekem a hangom olyan, mint egy hegedűművésznek a karja. Ezzel keresem a kenyerem, nem éri meg kockáztatni – kezdte lapunknak Peter, akinek a szakember egy kis kényszerpihenőt írt elő.

Nagyon ritkán szoktam fellépést lemondani, rendkívül rosszul is éreztem magam, amikor végül meghoztam a döntést.

„De nem erőltethettem tovább a hangom, és szégyenben sem akartam maradni, hogy a közönség bármit is érezzen a betegségből. Ha tovább erőltetem, abból csak nagyobb probléma keletkezhetett volna” – árulta el az énekes, akinek a kecskeméti fellépése ráadásul egy élő zenekaros előadás lett volna.

Peter Srámek
Az énekessel a hétvégén már sok helyen találkozhat a közönség (Fotó: MEDIAWORKS ARCHÍVUM)

Megviselték a történtek

Peter Šrámek bejelentése után rengetegen biztatták és mielőbbi gyógyulást kívántak neki. Az együttérző szavak pedig igencsak megmelengették a szívét.

Nagyon jólesett, hogy sokan őszintén aggódtak értem. Ráadásul tudom, hogy rengetegen készültek a koncertre. Sajnáltam, hogy így alakult.”

Nem volt jó érzés, amikor próbáltam énekelni, és nem úgy jöttek ki a hangok a torkomon, mint ahogy azt mindenki megszokta tőlem.

„Megviselt még annak ellenére is, tudtam, hogy vissza fog jönni a hangom, de volt bennem egy kis félelem, mi van, ha nem – fűzte hozzá az énekes, aki pénteken már két bulival folytatta a munkát, és a hétvégén is további fellépések várnak rá.

Ölbőn, Pásztoriban és Illésházán találkozhat velem a közönség szombaton és vasárnap. Abban azonban reménykedem, hogy eleget pihentettem a hangom, nem esek vissza, és minden a legnagyobb rendben megy tovább” – mondta lapunknak bizakodva a szlovák származású Peter Šrámek.


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás