Jackson család: Kétmilliárd dollár forog kockán – Michael sírna, ha ezt látná!

Michael Jackson tetemes adósságot hagyott maga után. A halálakor a birtoka a csőd szélén állt, ám azóta a hagyatéka – a kezelőinek köszönhetően – kétmilliárd dollárra rúg, amire a gyerekein kívül az édesanyja is igényt tart.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.15.
Módosítva: 2024.07.15.
Michael Jackson család hagyaték birtok

Michael Jackson 2009-ben halt meg kábítószer-túladagolás következtében. Mivel akkor már évek óta nem adott ki új lemezt és nem is turnézott, félmilliárd dollárra rúgott az adóssága, és a birtoka a csőd szélén állt. 

Michael Jackson
2009-ben Michael Jackson édesanyaja, Katherine még kisunokáival együtt siratta a tragikusan korán elhunyt fiát – Fotó: Getty Images / Hot! magazin

A haláleset óta eltelt években Michael hagyatéka társvégrehajtóinak (John Bran­ca ügyvédnek és John McClainnek, az A&R ügyvezetőjének) sikerült megnövelniük a birtok bevételeit, és ezzel a hagyaték ma kétmilliárd dollár – árulta el egy bennfentes az InTouchnak. – A gond az, hogy a gyerekei és az anyja hónapok óta emiatt háborúznak.

Elmérgesedett viszony Michael Jackson családjában

Az összeg két folyamatos jogi csata fókuszában áll: az egyik a kormánnyal zajlik, a másik a családdal. A májusban benyújtott új dokumentum szerint Mi­chael örökösei – a 27 éves Prince, a 26 éves Paris, a 22 éves Bigi, valamint az apai nagyanyjuk, Kathe­rine – egyetlen centet sem kaphatnak az örökségből, amíg a hagyatéki hivatal és az adóhatóság egyezségre nem jut.
„A vita év elején robbant ki a család matriarchája és Bigi között, aki kifogásolta, hogy a nagyanyja az ingatlanalapokból félmillió dolláros jogi költséget fizetett a végrehajtóknak – mondta egy, a Jackson családhoz közel álló informátor az InTouchnak. – Vitatja, hogy a nagyanyja jogi számláit a hagyaték összegéből kellene fizetni. Branca és McClain úgy vélik, hogy az ügylet a haszonélvezők érdekeit szolgálta, azaz Jackson három gyer­me­­kéét és meg nem nevezett jótékonysági szervezetekét.”

hot háboró a jackson családban
Michael gyermekei: a 27 éves Prince, a 26 éves Paris és a 22 éves Bigi – Fotó: Getty Images / Hot! magazin

Bigi és Katherine háborúja

A gond évekkel ezelőtt kezdődött, amikor az adóhivatal 700 millió dolláros büntetőadóval sújtotta a birtokot. Az értékbecslés máig függőben van, és a vagyonkezelők finanszírozásának befagyasztásához vezetett.
„A Bigi és a nagyanyja között folyó háború megoldatlan – folytatta a bennfentes. – Bigi még Katherine oldalán állt, amikor megkérdőjelezte a birtok társvégrehajtóinak döntését, akik eladták Mi­chael szerzeményeinek felét. Mivel egy bíró szerint az üzlet törvényes volt, Bigi, Paris és Prince ezt elfogadta, de Kathe­rine fellebbezett, és makacsul követeli a pénzt a jogi számláira, ami elmérgesítette a viszonyát az unokáival. A 94 éves asszony haszonélvezője annak az 55 millió dollárnak, amit a fia halála óta kapott, luxusban él, így érthető Bigi dühe a nagyanyja kicsinyessége miatt. Michael sírna, ha ezt látná! Ez is mutatja, hogy a pénz körüli gondok miként tehetnek tönkre egy szerető családot.”

Megdöbbentő hasonlóság

Javában készül a jövő áprilisban debütáló életrajzi film, amelyben a pop királyát az egyik unokaöccse, a rá megdöbbentően hasonlító Jaafar Jackson alakítja, aki remek énekes és táncos.
„Jaafar megtestesíti a fiamat – mondta Katherine az OK!-nak. – Csodás látni, ahogy továbbviszi a Jacksonok előadó-művészeti örökségét.”

hot háboró a jackson családban
Fotó: Northfoto / Hot! magazin

Mi lett velük?


 

Michael gyermekei közül az agyontetovált Paris viselte a legnehezebben az apjuk elvesztését. Jelenleg sikeres modell, de színészként és zenészként is bontogatja a szárnyait. Prince a filmiparban dolgozik színészként és producerként. A legfiatalabb, Bigi (korábban Blanket) még keresi az útját, miközben rendszeresen jótékonykodik, és a fivérével együtt vezeti az apjuk alapítványát.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás