Furcsa rituáléról vallott Kabát Peti, ezt nem gondoltuk volna

Az egykori focista köztudottan elég babonás, így amikor még aktívan játszott számos szerencsehozó praktikája volt, amik közül talán a legszokatlanabbat máig tartja. Kabát Peti Bochkor Gábornak mesélt erről a furcsa szokásáról a Retro Rádióban, amin még a sokat látott rádiós is meglepődött.



Megosztás
Szerző: Niki
Létrehozva: 2024.07.04.
Kabát Peti szerencse babona furcsa szokások

Kabát Peti Bochkor Gáborral beszélgetett a Retro Rádió reggeli műsorában a focisták furcsa szokásairól, amik kapcsán elárulta, bizony neki is volt jó néhány ilyen, amikor még játszott. Sőt, azt is bevallotta, hogy ezek közül akad olyan, amit máig tart a hétköznapokban is. Ezen még Bochkor is ledöbbent.

20230921__MI_053 Kabát Peti
Furcsa szokásokról vallott Kabát Peti, még Bochkort is meglepte a vicces babonáival Fotó: Mirkó István

A sztárfocisták szerencsehozó szokásairól Peti bőven tud mesélni, hiszen ő maga is nagyon babonás. Sőt van olyan vicces furcsaság, amihez máig ragaszkodik:

Nekem nagyon sok ilyen babonám volt. Az Audi kulcsban vagy tízszer kellett elemet cserélni, mert ha megálltam akkor 22-szer – mert az a kedvenc számom – kellett rácsippantanom. A 22-szer villog akkor jó, akkor továbbmentem, de volt, hogy 20-21-nél lemerült és nem tudtam továbbmenni. Nagyon ki voltam. Persze, mindig csak a becsukó gombot nyomom. Olyan is volt, hogy úgy merült le, hogy közben vártak rám, de én nem tudtam onnan elmenni. És ezt még most is tartom. De ha az ajtót bezárom, akkor is nagyon sokszor megnézem, van, hogy rángatom is. A szomszédok már kivannak tőlem, mert reggel, amikor még mindenki alszik és csend van a lépcsőházban, nagyon hangos.

Kabát Peti 20 év után is ragaszkodik a szokásaihoz

Nem az autójához kapcsolódó az egyetlen különös történet, akad olyan is, ami sokkal korábbra nyúlik vissza, mint hogy megvásárolta ezt a kocsit:

Amikor focista voltam, akkor volt még vagy három, négy ilyen a meccsek előtt. Például van egy nyakláncom, ami nagyon régi, még ilyen 2000 körül vettem, de azóta is a nyakamban van. Az az egyetlen, amit viselek, nem szeretem a gyűrűket, órákat, ékszereket, de ez annyira hozzám nőtt, hogy mai napig akárhányszor le- vagy felveszem háromszor megpuszilom.

Ugyan Kabát Peti kisfia még csak nem régiben kezdett játszani, de könnyen lehet, hogy ő is édesapja nyomdokaiba lép majd, így legközelebb talán már az ő praktikáiról hallhatunk.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás