120 fok volt a paróka alatt! Xantus Barbara megfőtt a színpadon a nagy kánikulában

47 fok volt a színpadon, amikor Xantus Barbara és a társulata színre lépett szerdán délelőtt. A nyakig kosztümbe öltözött művészeknek kemény órákat kellett kibírniuk.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.06.21.
Xantus Barbara színpad hőségriadó kánikula

A színész élet nem könnyű kenyér, a művészeknek színpadon kell állniuk, ha esik, ha fúj. Xantus Barbara pontosan tudja milyen ez, a független színházuk társulata 47 fokos hőségben játszotta szerdán a A gonosz mostoha című musical előadást... Ez egy gyerekeknek (is) szóló darab, kosztümökkel, parókákkal... ilyen öltözékben még télen is melege van az embernek. 

Beöltözve  

A szabadtéri előadások nagyon hangulatosak a nézőknek és a művészeknek egyaránt, a nyári hőség azonban nem kedvence senkinek, hiszen az olyan forró napokon, mint amilyeneket most megél az ország, mindenki szenved. A néző a székben, a színész a színpadon. Pláne, ha tetőtől talpig beöltözve másfél órán keresztül táncol, énekel, szaladgál a világot jelentő deszkákon. Xantus Barbara a Magyarock Dalszínház társulatával együtt most megtapasztalta, milyen extrém körülmények között dolgozni. 

Xantus Barbara
Xantus Barbara hozzá van szokva az extrém körülményekhez Fotó: Szabolcs László

Xantus Barbara: Ez nem volt semmi!  

Azok a körülmények azonban, melyekkel Xantus Barbara és a társulat most találkozott, azon ritka alkalmak egyike, amikor muszáj különleges megoldásokat alkalmazni a túlélés érdekében. Szerdán délelőtt 11 órakor a levegő 30 fokos volt, a színpadon 47 fok uralkodott, a nézőtéren „csak” 32 fokot mértek, a paróka/jelmez alatt viszont hőérzetre 120 lehetett, legalábbis a színésznő szerint.

Az elmúlt évtizedekben voltunk már nehéz körülmények között, de ez nem volt semmi!

– mondta lapunk megkeresésére Xantus Barbara. 

A Gonosz mostoha előadásunk kosztümös, parókás, ebben a nagy hőségben nem túl kényelmes viselet főleg, hogy énekelni és táncolni kell benne. De megoldottuk! Nyomtuk ezerrel, mert imádjuk!

A legjobbat hozza ki belőlük

A színésznő azt is elárulta lapunknak, hogy furcsa mód a nehezebb körülmények valahogy mindig nagyobb katarzissal végződnek végül, a művészek felszívják magukat, a rejtett pluszenergiák felszabadulnak és felejthetetlen pillanatok születnek. 

Az extrém időjárás, a független színházak finanszírozási problémái, a mindennapos működést befolyásoló problémák... ezek mind-mind olyan akadályok, amelyek arra késztetnek bennünket, hogy mindenáron és a lehető legjobban teljesítsük a feladatunkat. És valamiért mindig jön valami extra, pluszenergia, amivel csodák születnek meg. Így volt ez a legutóbb a Phaedra című előadásunkkal kapcsolatban is. Nagyon sok akadályt kellett leküzdenünk, és végül fantasztikus kritikákat kaptunk. Ami nagyon jólesik. Szóval, már csak ezért is megéri csinálni, amit csinálunk. Fagyban vagy épp olvasztó kánikulában.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás