Zsurzs Kati: Kiegyensúlyozottságra vágyom





Idén is átadták a Gobbi Hilda-díjat. 2024-ben Zsurzs Kati művésznőnek ítélték az elismerést. Óriási meglepetésben volt része, ugyanis a díjátadón családja egy része is jelen volt. Rengeteget dolgozik, ami őt boldoggá is teszi, azonban elárulta, örülne, ha kiegyensúlyozottabb lenne az élete, és több ideje jutna lányaira és unokáira.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.04.02.
Zsurzs Kati Gobbi Hilda-életműdíj elismerés

Tavaly nyáron óriási megtiszteltetés és öröm érte Zsurzs Kati művésznőt, amikor a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották

Zsurzs Kati
Zsurzs Kati munkásságát a napokban Gobbi Hilda-díjjal jutalmazták. (Fotó: Fehér Gábor)

Kilenc hónappal később, március 25-én újabb elismeréssel jutalmazták munkásságát, idén neki ítélték oda a Gobbi Hilda-díjat, melyet a MASZK Országos Színészegyesület kezdeményezésére, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK még 2001-ben alapított meg a színészek erkölcsi megbecsülése és a társadalmi rangjának emelése céljából. Zsurzs Kati a Metropolnak adott interjújában mesélt a benne kavargó érzésekről, és azt is elárulta, bár idén is rengeteg munkája van, de szeretne egyensúlyt az elfoglaltságai és a magánélete között, hogy több időt töltessen lányaival és hat unokájával.

Milyen érzésekkel tölti el, hogy egy újabb elismeréssel jutalmazták a munkásságát?

Kapkodom a fejem, hogy mi történik most? (mosolyog) Természetesen mindkettőnek nagyon örültem. 

Számomra értékes díjak, de az a legfontosabb, hogy mindig legyen dolga az embernek.

 Hatalmas meglepetés volt, ugyanis erre végképp nem számítottam. A Játékszínben a Nyolc nő című előadás után adta át Hegedűs D. Géza a MASZK nevében.

Zsurzs Kati és unokái
Szeretne minél több időt tölteni unokáival Fotó: Máté Krisztián

Mit szólt a család az elismeréshez? Büszkék a lányai az édesanyjukra és az unokák a nagymamájukra?

Nagyon kedves gesztust tett a színház, titokban megszervezték, hogy a Magyarországon élő lányom három unokámmal jelen lehettek a díjátadón. Meglepetés és leírhatatlan érzés volt, amikor megláttam őket. Kicsik az unokáim még színpadon nem láttak, nem volt erre alkalom. Ez volt az első, és végre nem csak a háztartásbeli, a nagymama minősítésben láthattak, hanem színésznőként is.

Az elfoglaltságait még felsorolni is sok: a színpadi szerepei mellett, szinkronizál, filmekben, filmsorozatokban is láthatjuk. Jut valamennyi idő a pihenésre?

Elég sokat dolgozom, nincs okom panaszra. A Játékszínben jelenleg kevesebb előadásom van, mert szép lassan kezdenek kikopni. Százas-kétszázas szériákat mentek, nincs abban semmi meglepő, ha némelyik úgymond elfárad. Így is maradt még feladatom a színházban. Hamarosan egy film forgatását kezdjük el, aztán folytatjuk A mi kis falunkat, emellett rengeteg elfoglaltságom van a szinkronstúdiókban és közben tanítok is. 

A színészet egy érdekes pálya, mert vagy semmi nincs, vagy nagyon sok minden van egyszerre. Ezt nem tudom irányítani. 

Amikor fiatal voltam, azt hittem, hogy majd úgy vállalom el a felkéréseket, ahogy az nekem megfelel. De ez lehetetlen! Minden egyszerre érkezik, és ami az erőmből telik, szeretem elvállalni. A pihenésre kevés idő jut, ráadásul ami megtetszik, arra nem, vagy csak nagyon ritkán tudok nemet mondani.

Zsurzs Kati
A művésznő rengeteget dolgozik, kevés ideje jut a pihenésre. (Fotó: Máté Krisztián)

Az egyik lánya Magyarországon, a másik Hollandiában él. Mikor találkozott a távol élő családjával?

Március elején egy hetet töltöttem kint náluk. Nemrég jöttem haza. Maximum egy hetet tudok szabaddá tenni, ilyenkor mindig meglátogatom őket, hogy az ottani szeretteim is megismerjenek. (mosolyog) Ők sűrűbben látogatnak haza, főleg nyaranta, akkor mindig több időt töltenek velem.

Január végén töltötte a művésznő a 69. életévét. A jeles évfordulón összejött a család?

Meglepetés ért akkor is, mert a kisebbik lányom néhány napra hazalátogatott. Igaz, hogy ezúttal az unokák nélkül érkezett, de nagyon boldog voltam. Együtt ünnepeltük a születésnapomat. Hálátlan dolog januárban születni, mert közel van a karácsonyhoz. (nevet)

Ha már a születésnapját említettük, mit kívánnak Zsurzs Kati magának erre az évre?

A Gobbi Hilda-díjjal jól indult az év, és nem mondom azt, hogy így is folytatódjon, de azt kívánom, hogy legyen sok dolgom, arányosabb munkamegosztás mellett. Úgy, hogy kényelmesen élvezni is tudjam, mert fontos, hogy ne kutyafuttában érjen egy felkérés, hanem rá tudjak készülni, és nem utolsósorban tudjak a gyerekekkel is elegendő időt tölteni. Kiegyensúlyozottságra vágyom, hogy ez mennyiben teljesül, nem tudom, hiszen egyáltalán nem rajtam múlik.





 





Ezeket olvastad már?
Tiszta vizet öntött a pohárba Schobert Lara: ez a helyzet a lagzival

Tiszta vizet öntött a pohárba Schobert Lara: ez a helyzet a lagzival

Kulcsár Edina ezt soha nem felejti el: a kis Nináról van szó

Kulcsár Edina ezt soha nem felejti el: a kis Nináról van szó

Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Van rajta bugyi? Elizabeth Hurley végre melltartó nélkül táncol

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Házasság első látásra: szédítő videót tett ki Bogi, egyből beszóltak neki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás