Mága Zoltán fergeteges újévi koncertet adott, elképesztő sikert aratott





Mága Zoltán 26 ezer ember előtt adott kétszeres telt házas koncertet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.03.
Módosítva: 2024.01.03.
mága zoltán jótékonyság koncert

Mága Zoltán grandiózus show-műsorral tartotta meg január 1-jén Európa egyik legnagyobb újévi koncertjét a Papp László Budapest Sportarénában, immár 16. alkalommal. Kétszeres telt ház volt, 26 ezer fős közönség előtt lépett fel a világhírű zenész a béke, szeretet és összefogás jegyében.

Fotó: Schumy Csaba

A Budapest Újévi Koncert Gáladíját a Kossuth-díjas, Nemzet színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska, illetve a szintén Kossuth-díjas, Nemzet színésze címmel kitüntetett érdemes művész, Cserhalmi György kapták.

Fotó: Schumy Csaba
Fotó: Schumy Csaba

Az ország különböző részeiből érkező több ezer orvos, ápoló, rendőr, katona, szociális munkás, önkéntes civil, pedagógus és tanár tiszteletére immáron három éve megrendezésre kerül a tisztelet és hálaadás gálájaként ismert előadás, amit Pintér Sándor belügyminiszter úr támogat.

Három évvel ezelőtt egy újabb hagyományt teremtettünk, amelyet idén is követtünk, és bízom benne, hogy hosszú éveken keresztül is folytatni tudjuk! Délutáni előadásunkon az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozóknak, valamint a pedagógusoknak köszöntük meg önzetlen munkájukat. Azoknak a hétköznapi hősöknek, akik a haza és a magyar emberek szolgálatára tették fel az életüket

– mondta Mága Zoltán.

Fotó: Schumy Csaba

Liptai Claudia meghatódva indította a gálát, és elmondta, hogy Mága Zoltán hívó szavának csodálatos varázsereje van. A csinos híresség nagyon megtisztelve érezte magát, hogy ott lehetett műsorvezetőként az eseményen.

Az elmúlt 15 évben több mint 230 ezer nézőt köszönthettek az Arénában, a PBS amerikai televíziótársaság és a Duna Televízió révén pedig összességében több mint százmillióan láthatták szerte a világon a Budapesti Újévi Koncertet. A hagyomány örök, 16. alkalommal mégis megújult színpaddal, fény- és látványvilággal, fantasztikus repertoárral készült Budapest díszpolgára, Mága Zoltán – írják a közleményben.

Színpadra lépett az eseményen Shlomo Mintz, Kele Brigitta, Horváth Charlie és Mága Zoltán gyermekei is, akik hatalmas sikert arattak – a platinalemezes Mága Jennifer a Jerusalem of Gold című dallal, a világ egyik legrangosabb művészeti intézményében, a Juilliard Schoolban tanuló ifj. Mága Zoltán pedig egy virtuóz Paganini-remekművel, a 24-es Caprice-szal készült.

Fotó: Schumy Csaba
Fotó: Schumy Csaba

Molnár Piroska és Cserhalmi György mellett Udvaros Dorottya, Lehoczky Zsuzsa, Szacsvay László és Bodrogi Gyula is ott voltak a nívós eseményen, hatalmas ovációval fogadta őket a közönség – Udvaros Dorottya négy évtized után most adta elő újra először a Te rongyos élet című film főcímdalát, egészen elképesztő bravúrral.

Fotó: Schumy Csaba

Európa legnagyobb újévi koncertjének hagyománya immár a közös koccintás, így idén kétszer is egyszerre köszöntötte az új esztendőt 13 ezer néző, Mága Zoltán és Révész Bálint közös borával, ami kifejezetten a nézőközönség tiszteletére lett palackozva.

Fotó: Schumy Csaba

Ha most egyetlen kívánságom lehetne: azt kérném, hogy legyen végre béke a földön és szeressék egymást az emberek! A gondoskodás felelőssége vallástól független. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk egymás védelmében!

– mondta Mága Zoltán az ünnepi pohárköszöntőjében.

A Pro Caritate-díjjal is kitüntetett művész szerény körülmények között nőtt fel. Gyermekkorában megfogadta, hogy ha lehetősége lesz rá, mindig segíteni fogja embertársait. Budapesti Újévi Koncertjének hagyományává vált az is, hogy az újévi gálaest bevételéből minden évben támogatást nyújt rászoruló embertársainak, intézményeknek, karitatív szervezeteknek. Idén az egyenként egymillió forintos adományt a Budai Gyermekkórház Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére szervezet és a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kapta.

Ezen kívül Mága Zoltán őszinte tisztelete és megbecsülése jeléül egymillió forinttal támogatta a Böjte Csaba Atya által árva gyermekek megsegítésére életre hívott Dévai Szent Ferenc Alapítványt. A hegedűművész nagy örömmel jelentette be, hogy sikeresen teljesítette a harmadik alkalommal indított 100 templomi jótékonysági koncertsorozatot és többszáz millió forint értékben nyújtottak támogatást rászoruló embertársainknak hazánkban és a határokon túl egyaránt. Megköszönte a magyar embereknek, hogy jelenlétükkel hozzájárultak a jótékonysági koncertsorozat sikeréhez, és külön köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy kiemelten támogatta a jótékonysági missziót – derül ki a közleményből.

Fotó: Schumy Csaba

A Budapesti Újévi Koncert utánozhatatlan hagyományát nem lehetne megvalósítani mecenatúra nélkül, ezért első ízben átadásra került az Újévi Koncerten az Év Mecénása-díj is, amelyet a Révész Csoport alapító-tulajdonosa: Révész Bálint kapott társadalmi felelősségvállalásáért, sporttevékenységek, kulturális intézmények és a művészet támogatásáért, valamint hátrányos helyzetű gyermekek felkarolásáért.

Mága Zoltán nagy bejelentést tett az eseményen, ugyanis elindítja az 50 év 50 koncert sorozatát:

Elmegyünk Magyarország számos nagyvárosába és sok kisebb településére is, hogy a magyar zenei kultúrát népszerűsítsük, és egyben a koncert bevételéből segítséget nyújtsunk, elsősorban beteg gyermekeknek és kórházaknak. Bízom benne, hogy egy év múlva ugyanitt arról számolhatok be önöknek, hogy az 50 év 50 koncert is olyan sikeres volt, mint a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat.

A XVI. Budapesti Újévi Koncertet ismét a Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezte, aki fergeteges keretbe foglalta a kiváló művészek produkcióit, az est műsorvezetője pedig Liptai Claudia volt. A megújult, látványos színpadtechnika és látványvilág mellett a műsorszámokat Túri Lajos Péter koreográfus és társulatának tánckara, a Csillagszemű táncegyüttes, valamint több száz fős felnőtt- és gyermekkórus is kísérte, utóbbiak Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről érkeztek. A gála során közreműködött a Budapesti Gypsy Virtuózok és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Balassa Krisztián vezényletével.





 





Ezeket olvastad már?
Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Félmeztelen fotón mutatta meg gömbölyödő pocakját Shane Tusup terhes menyasszonya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás