Jakupcsek Gabriella az anyukája utolsó heteiről mesélt: „Csodálatos két hónapot töltöttem az édesanyámmal”





Fontos mérföldkő az idei év Jakupcsek Gabriella számára. A műsorvezetőnő januárban kerek szülinapot ünnepelt, húsvétkor pedig elvesztette szeretett édesanyját.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.09.
Adom a nap Jakupcsek Gabriella Vastag Csaba édesanya

Jakupcsek Gabriella év elején töltötte be a 60. életévét, amit fontos vízválasztónak tart. A kerek évforduló kapcsán sok minden átértékelődött benne, s bölcs megállapításra jutott.

„Csak a szeretetre van szükség”

Az Adom a napom című különleges tematikájú műsorban vallott arról, mit ad neki a korosodás:
Elengedést” – mondta ki a Viasat 3 beszélgetős műsorában az első szót, ami ezzel kapcsolatban eszébe jutott, majd így folytatta: Egyszer csak rájössz, hogy semmire sincs szükséged. A legkevesebb dolog is nagy terhet fog jelenteni.”

Csak a szeretetre van szükség. Hogy valaki rád nyissa az ajtót, hogy valaki gondoskodjon rólad, és ez nem mindig a vér szerinti rokonod.

„Semmilyen felesleges tárgyra nincs szükség. Nagymamám egy nagyon bölcs asszony volt, amikor szétosztotta az összes ékszerét, behímzett konyhakendőjét – stafírungját, ahogy ő hívta –, azt mondta: öreg lónak nem kell szerszám. Tényleg erről van szó. Van egy pont, amikor ez az egész egyáltalán nem fontos. Ezt azoknak szeretném mondani, akik beállnak most három fityingért eladni a lelküket bármiért”fogalmazott a műsorvezetőnő, alighanem a sok influenszerre és reklámszerződésre hajhászókra gondolva.

Húsvétkor veszítette el édesanyját

Jakupcsek Gabriella a műsorban arról is mesélt, hogy édesanyjától mennyit tanult az utolsó időszakban:
Húsvéthétfőn halt meg, nehéz időszak volt ez. Abban a korban vagyunk, hogy tudjuk, hogy ez fog jönni. De nem lehet eléggé felkészülni.”

Csodálatos két hónapot töltöttem az édesanyámmal. A demens édesanyámmal. Egészen a halála napjáig.

„Többet értettem meg abban a két hónapban az életemből, mint addig hatvan év alatt. Egyfolytában bent voltam nála a kórházban. Van az elengedésnek egy olyan foka, amikor valaki végigutazik az életén. Az én mamám visszautazott, víziókban is. Mintha egy film lett volna, el is mesélte, hogy mintha egy vonaton ülne. Ebbe a »filmbe« beleforgatott mindegyikőnket. Azért szaladtam reggelente a kórházba, hogy halljam, amit mesél. Soha nem tudtam olyan őszintén beszélni vele” – árulta el.

Vastag Csaba cuki szokása

Az Adom a napom csütörtöki streamjében Vastag Csaba napját követi végig a kamera, hogy aztán este a stúdióban adjon egy mélyinterjút Geszti Péternek. Az énekes májusban vette feleségül a fiatal Evelint: úgy fest, a friss házasok még mindig a mézesheteket élik. Csabi ugyanis cuki szokásukról vallott a műsorban: minden reggel mini esküvőt tartanak: s újra felhúzzák egymás ujjára a gyűrűt, amit előtte meg is puszilnak.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Komoly, ami kiderült! Ezért nem tud aludni éjszakánként a magyar színésznő

Komoly, ami kiderült! Ezért nem tud aludni éjszakánként a magyar színésznő

„Meghalt” – Tóth Andi zokogásban tört ki a tragikus hír hallatán

„Meghalt” – Tóth Andi zokogásban tört ki a tragikus hír hallatán

Azt beszélik, ő lehet III. Károly király utódjának legfőbb tanácsadója

Azt beszélik, ő lehet III. Károly király utódjának legfőbb tanácsadója

Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás