Meglepő dolgot árult el magáról Jakupcsek Gabriella, ezt kevesen gondolták





A népszerű tévés portugál kalandozása kapcsán sztorizott.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.07.11.
Jakupcsek Gabriella instagram fogyasztás

Élvezettel fedezte fel Portugáliát a népszerű műsorvezető, Jakupcsek Gabriella. Bár a hatvanéves is nőies tévés már rég hazatért Portóból, az emlékek tovább élnek benne, az ott rögzített videószösszeneteket pedig, egy-egy gondolat kíséretében örömmel osztja meg követőivel az Instagram-oldalán.  

Fotó: Hagymási Bence

Kultúra, hangulat és gasztronómia egyaránt helyet kap a rövid felvételeken, melyekhez elválaszthatatlanul hozzátartoznak Gabriella sorai. Macskaköves utcácskák, virágok varázsa, elképesztő mozaik képek, a pastel de nata nevű édesség megszületése mind előkerült. Legutóbb pedig az osztriga volt terítéken.

„Osztrigát, valaki? Megosztó étel; csak rajongani vagy viszolyogni lehet tőle. Én az elsőre szavazok. Magával ragadott a portugál piac hangulata, és természetesen meg kellett kóstolnom ezt az ínyencséget is”

– írta Instagram-oldalán Jakupcsek Gabriella, meglepő dolgot árulva el magáról.

A felvételt ITT tudod megtekinteni.

Tudod, mi az osztriga?

Az osztrigafélék a kagylók osztályának fonálkopoltyúsak rendjébe, ezen belül az Ostreina alrendjébe tartozó család. Néhány osztrigafaj emberi fogyasztásra is alkalmas, például az éti osztriga (Ostrea edulis), amelyet alacsony zsír- és szénhidráttartalma miatt szívesen fogyasztanak. Az osztrigát többnyire ellenőrzött körülmények között tenyésztik. Érdekesség, hogy míg Ázsiában az osztrigát kizárólag feldolgozott állapotban, addig Európában nyersen fogyasztják. A legfontosabb faj a csendes-óceáni osztriga – írja a Wikipédia.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás