Megszületett a Jóban Rosszban színésznőjének kisfia – „Minden fájdalmat megér!”





Papp Annamária világra hozta második gyermekét, sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerette volna.



Megosztás
Szerző: DrCell
Létrehozva: 2023.08.29.
Módosítva: 2023.08.29.
Papp Annamária Megszületett Jóban rosszban

A Jóban Rosszban egykori színésznője májusban, egészen pontosan anyák napján jelentette be az örömhírt, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt. A várandósság hónapjai alaposan feladták neki a leckét, ugyanis szűnni nem akaró rosszullétek gyötörték. Mivel a két terhessége között semmilyen hasonlóság nem volt, ezért eleinte mindenki azt hitte, hogy ezúttal kislánya születik.

Sokan mondták, hogy kislány lesz, de nem! A kisfiam, Máté is nagyon örült, amikor kiderült, hogy várandós vagyok és megkérdeztük, mit szól, azt felelte: ő egy 5 éves nagycsoportos kisfiút szeretne, Leventét! Két rosszullét között mondtam, hogy most már én is…

– mesélte akkor nevetve Ancsa, aki most fantasztikus dolgot árult el lapunknak: világra hozta második kisfiát, aki végül tényleg a Levente nevet kapta, Máté óhaja szerint.

A várandósság utolsó heteiben gyönyörű fotók készültek a családról (Fotó: Debreczeny Melinda)

Túlhordta a kisbabáját

A gyönyörű édesanya első kisfia, Máté sürgősségi császármetszéssel született. Az orvostudomány korábbi állása szerint, aki műtéti beavatkozással szült, protokoll szerint a későbbiekben természetes úton már nem hozhatja a világra a következő gyermekét. Mára ez változóban van, ezért Ancsa úgy gondolta, megpróbálkozik a VBAC-vel (vaginal birth after cesarian) vagyis a természetes szüléssel a császár után.

Mivel túlhordta a kisbabát, ezért egy előre megbeszélt időpontban, augusztus 25-én jelentkeztek a kórházban.

„Pénteken reggel megvizsgáltak és azt mondták, megpróbálhatok természetes úton szülni. Bekötötték az oxitocint és vártunk jó pár órát, de nem indult be rendesen a tágulási folyamat, csak enyhébb fájások jöttek. Emiatt a főorvos a császármetszés mellett döntött, viszont ez pozitívabb szülésélmény volt, mint az elsőnél, ahol sürgősségi volt és elkábítottak. Most gyakorlatilag végigbuliztuk és -beszélgettük az egészet” – mesélte, de sajnos nem csak jó élményekkel távozott a kórházból.

A Jóban Rosszban egykori színésznőjének kisfia nagyon várta már, hogy megpillanthassa születendő testvérét (Fotó: Debreczeny Melinda)

„Előtte persze sokan kérdezték, hogy miért akarok természetes úton szülni. Azzal rémisztgettek, hogy utána egy kétplatós nyerges vontató is képes lesz majd megfordulni odabent és az inkontinencia miatt elfelejthetem az aerobikot Czanik Balázzsal. Azt viszont senki nem mondta, hogy a második császár sokkal fájdalmasabb felépüléssel jár, hiszen az előző hegek másképpen reagálnak az újbóli beavatkozás utáni fájdalomcsillapításra. Levi születése után két órával már úgy éreztem, hogy kiment az összes fájdalomcsillapító, és kértem a következő adagot” – idézte fel az igencsak kellemetlen állapotot a kétgyermekes édesanya, akit hétfőn a kicsivel együtt hazaengedtek.

Máris mosolyog

A színésznőnek szerencsére van otthon segítsége, a férje, Dani személyében, és az édesanyja is felutazott vidékről, hogy kivehesse részét a gyerekek körüli teendőkből. Szüksége is van erre, mivel a második császármetszés utáni hegek sajnos sokkal lassabban és fájdalmasabban gyógyulnak.

Ennek ellenére azt mondom, hogy Levi minden fájdalmat megér.  Külön öröm, hogy már az első napokban rámmosolygott!

– mondta boldogan Ancsa és hozzátette, a nagytesó is nagyon örül a kisöccsének.

Nagyon szereti, a testvéri féltékenységnek egyelőre nyoma sincs.  Igyekeztünk ezt előre ki is védeni egy ötlettel: vettünk Máténak egy ajándékot, és amikor bejöttek látogatni, Levi nevében átadtuk, mintha a tesója hozta volna neki. Egyébként nagyon cuki bemondásai vannak. Amikor hazahoztuk Levit a kórházból, azt mondta: most, hogy kibújt a kistesó a hasadból, tegyük be a helyére a Pókembert! Ebből tudtuk meg, hogy szeretne még egy kistestvért, akit Pókembernek nevezünk el

 – tette hozzá nevetve Máté anyukája, aki férjével együtt egyelőre nem gondolkozott el azon, hogy idővel gyarapodjon a család.

Papp Annamária a Metropolnak mutatta meg először a kisfiát (Fotó: saját)

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás