Döbbenetes: II. Erzsébet miatt kellett megváltoztatni az unokája nevét





A néhai királynő cseppet sem volt elégedett a fia és a menye ötletével.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.29.
Beatrice II Erzsébet keresztnév királynő

A név minden ember életében fontos szerepet játszik, nem véltelen, hogy sok szülő számára komoly fejtörést okoz kitalálni, mi legyen a gyermekeik neve. Azonban ha az ember nagymamája az Egyesült Királyság királynője, akkor nem sokat számít, mit szeretnének a szülők, a végső szó az uralkodóé. Erről András herceg és Sarah Ferguson is tudna mesélni – írja a Mirror.

A brit királyi család körében megszokott, hogy az újszülöttet már akkor fotósok hada veszi körül, mikor az édesanyjával először hagyja el a kórházat, és a keresztnevek hivatalos bejelentését is hatalmas érdeklődés övezi. Beatrice hercegnő születését követően azonban csaknem két hetet kellett várniuk a briteknek arra, hogy megtudják, milyen nevet kap András lánya. Mint kiderült, ennek meglepő oka volt: II. Erzsébetnek nem tetszett az a lánynév, amit Fergie a gyermekének választott. A yorki hercegné ugyanis az Annabel nevet szánta a lányának, ez azonban a királynő szerint túl yuppie-nak hangzott. 

A problémát ugyan II. Erzsébet ellenzése okozta, de végül a helyzetet is ő oldotta meg, mikor azt javasolta a menyének, hogy inkább kereszteljék Beatrice-nek a kicsit – Viktória királynő legfiatalabb lánya után. A friss szülőknek pedig a jelek szerint megtetszett a név, hiszen végül 1988 augusztusában a Beatrice Elizabeth Mary nevet adták a lányuknak – ezzel kifejezve a királynő iránti tiszteletüket is.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás