A Balatonon gyógyul Baranyi Laci bácsi a sztrókja után





Június elején a Bors írta meg először, Baranyi László színművész enyhe sztrókkal kórházba került. Öt napot töltött az intézményben, számos kivizsgáláson esett át. Utánajártunk, hogy van az ország kedvenc nagypapája.



Megosztás
Szerző: S.M.
Létrehozva: 2023.07.16.
Baranyi László sztrók egészség gyógyulás

Baranyi László csupa jó hírekkel szolgált, egy-két apróságot leszámítva. Mint minden évben, idén is a nyarat a Balaton mellett, Ábrahámhegyen tölti a feleségével. Lánya és unokája is csatlakozott hozzájuk, így nem telnek unalmasan a mindennapok. A színművész szerencsére már sokkal jobban van, amit az is igazol, hogy újra a régi, legalábbis abban a tekintetben mindenképpen, hogy visszatért a humora.

„Június végén jöttünk le, lassan három hete vagyunk itt. Ha jó idő van, akkor nagyon kellemesen telnek a napok. Sajnos a lábam annyira leromlott, hogy már nem szívesen sétálok el a Balatonhoz, pedig csak 150 méterre van a háztól. Ráadásul nekem hideg a víz, nem szeretek fürödni benne.”

Hála istennek fájdalmaim nincsenek, de nem tudok sokáig állni.

„Klára asszony viszont élvezi, ő többször is megmártózott” – mesélte a színművész

„Hatalmas bulik vannak a parton éjszakánként, sokszor a teraszon hallgatjuk a zenebonát. Nevetni fognak, mert olyan is megesett, hogy Klára asszonnyal táncra perdültünk a teraszon. Próbáltunk a ritmusra vonaglani, de nagyon komikus helyzet volt. Egyébként most már nem igazán merek ugrabugrálni, nem kockáztatok, hogy megsérüljek. Így is a minap gazoltam, és a hajlástól a fejembe szállt a vér. Ahogy felálltam, megszédültem, de szerencsére a kerítésnél lévő nagy bokrok felfogtak. Kiabáltam a családnak, mert nem mertem megmozdulni, nehogy a gyönyörű virágokat kitapossam. Jajveszékeltem, és ők meg azt hitték, hogy siklót láttam” – idézte föl nevetve a történteket.

Baranyi László
Laci bácsi jelenleg Ábrahámhegyen van, egyetlen napon sem maradhat el a könnyű edzés – Fotó: Baranyi László

„Dőzsölők, és úgy érzem, jövök fölfelé”

Laci bácsi múlt hónapban töltötte be a 96. életévét, és sok mindenen ment keresztül az elmúlt időszakban. Többször elesett, aztán jött a sztrók is. De mindezt már szeretné maga mögött hagyni, és próbálja visszanyerni az erejét.

Mindennap tornázom fél-háromnegyed órát, de könnyű gyakorlatokat végzek, igyekszem kímélni magam. Már odáig merészkedtem, hogy az egykilós súlyzót emelgetem, sajnos az izom elment a karomból.

„Az étvágyammal szerencsére nincsenek problémák. A lányom és az unokám is nagyon odafigyel az étkezésre, úgyhogy én mindig éber szemekkel figyelem, mit hagynak meg, a jó falatokra pedig azonnal lecsapok. Dőzsölök, és úgy érzem, jövök fölfelé” – mondta érdeklődésünkre.

Baranyi László
A József Attila Színházban játszott sokat a visszavonulása előtti években – Fotó: Bors

„Hiányzik a színház”

A jelek szerint minden a legnagyobb rendben van a színművész körül, azonban egy dolog gyakran felzaklatja lelkileg.

Minden éjjel a színházzal álmodom. Hol az Aradszkyval lépek föl, hol a Botár Bandival, egyszer a Kecskeméti Színházban, máskor pedig a Nemzeti Színházban a régi kollégákkal. Hiányzik, pedig ezt a gondolatot próbálom elhessegetni magamtól, mert nincs okom panaszra, sok szép szerepet játszhattam el a több mint hat évtized alatt” – osztotta meg lapunkkal érzéseit a színművész.





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás