Törőcsik András a legnagyobb harcos. Az Újpest korábbi kiváló labdarúgóját 2014-es agyműtétje után állandó felügyeletre szorul, de a legendának nagy tervei vannak még.

Vissza a klinikára

Törőcsik nyáron egy pesti, kertes házban élt, de a koronavírus-veszély miatt most visszakerült a Budakeszi úti klinikára. A focipályán sajnos nem edzhet, de terapeutája támogatásával így is minden nap mozog.
– Az öcsém jól van, kifejezetten mosolygós kedvének örvend. Hetente látogatom, ételt viszek neki, szerencsére jó étvágya van – újságolta Törőcsik Éva, a népszerű „Kese” nővére.

(Fotó: Nemzeti Sport)

Szurkol a csapatainak

Törőcsik a kórtermébe kapott televíziót is, ezeken nézi kedvenc műsorait. Szereti a művészfilmeket és persze a labdarúgó-meccseket.

– Gyakran emlegeti kedvenceit, a hatvanas évek brazil válogatottjának sztárjait és persze a lila-fehéreket is. Újpestre nagyon vágyik vissza – mondta Pintér István, Törőcsik személyi edzője, barátja, aki elárulta, a legenda a magyar válogatott Eb-meccseit és vb-selejtezőit is látta.

Átesett a víruson

Törőcsik András korábban számos balesetet szenvedett. 1979-ben az olasz Juventus vitte volna, amikor egy autóbalesetben súlyosan megsérült. Karrierje ekkor derékba tört. 2008-ban halálos kimenetelű autóbaleset részese volt, akkor eltört a karja. 2014-ben egy esést követően szenvedett súlyos sérülést, akkor életmentő agyműtétet hajtottak végre rajta. Azóta szorul rendszeres kórházi ápolásra, egy éve pedig a koronavírust is elkapta, szerencsére azt is átvészelte. Mindenki bízik benne, hogy nagy álma teljesül, s hamarosan ott lehet az újpesti lelátón.