Mennyből a pokolba tart Marco Rossi legjobbja

Egyből a mély vízbe dobhatja új magyar focistáját a Galatasaray edzője a Fenerbahce elleni pokoli hangulatú isztambuli rangadón. Sallai Roland a világ egyik legdurvább derbijén debütálhat.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.
Sallai Roland Galatasaray Fenerbahce derbi

Sallai Roland a mennyekben érezhette magát, amikor pénteken különrepülőgépet küldött érte a Galatasaray, és hat freiburgi év után a török sztárklubhoz szerződött, méghozzá mesés fizetésért. A 27 éves, 54-szeres magyar válogatott támadó (Marco Rossi legjobbja a nyári Európa-bajnokságon) új csapata keddi, Gaziantep elleni bajnoki meccsén még nem játszhat, hiszen a halasztott mérkőzés eredeti időpontjában ugyanis még nem volt a Galata játékosa. A hétvégén ellenben nem akármilyen derbin mutatkozhat be Isztambulban.

Sallai Roland a Fenerbahce elleni, pokoli hangulatú isztambuli derbin mutatkozhat be a Galatasarayban
Sallai Roland a Fenerbahce elleni, pokoli hangulatú isztambuli derbin mutatkozhat be a Galatasarayban (Fotó: Anadolu via AFP)

A Galatasaray edzője, Okan Buruk a sérültek (többek között a BL-győztes Hakim Zijes, valamint az olasz és török gólkirály Mauro Icardi) mellett az újonnan szerződtetett Sallaira, Ismail Jakobsra és a sztárigazolás Victor Osimhenre sem számíthat a hétközi meccsen.

Sallai a derbin mutatkozhat be

Szombaton (19.00) azonban az egyik legfőbb rivális Fenerbahce ellen Sallaiék jó eséllyel bemutatkozhatnak új klubjukban.

A Fener és a Galata isztambuli rangadója a világ egyik leghírhedtebb, garantáltan pokoli hangulatú futballderbije. Gyakran fullad botrányba, nem mindig csak a lelátón történtek miatt: legutóbb, májusban már a bemelegítés előtt összeverekedtek a játékosok és a stábtagok.

A két legsikeresebb és legnépszerűbb török klub összecsapását az interkontinentális (földrészek közti) rangadóként emlegetik, hiszen az Európát és Ázsiát elválasztó Boszporusz tengerszoros két oldalán székelnek: ezúttal az „európai” Sallaiék utaznak át az „ázsiai” Fener-stadionba.

Ízelítő videó a YouTube-on a Galata és a Fener derbijéről:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás