Nagytakarítás a Fradinál; riválishoz kerültek az exjátékosok

A Ferencváros négy játékosától is megvált az elmúlt időszakban, két korábbi futballistája Pakson bizonyíthat, a magyar válogatott sztárját pedig topklub figyeli. A Metropol e heti legolvasottabb híreiből válogattunk.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.15.
edgar szevikjan Kerkez Milos varga roland Fradi Manchester United

A Ferencváros idén nyáron összesen nyolc új futballistát szerződtetett. Ez előrevetítette, hogy lesznek távozók is, összesen 12-en hagyták el a magyar rekordbajnokot. Négyen közülük egy hét alatt léptek le az Üllői útról. Amer Gojak felbontotta a kontraktusát és a horvát Rijekához szerződött. A nagy reményekkel érkezett Stjepan Loncar kölcsön helyett ezúttal végleg távozott, benne a Lech Poznan látott fantáziát. Edgar Szevikjannak nem tetszett, hogy a klub több posztriválist is hozott a nyáron, emiatt nagyon szeretett volna kölcsönbe menni, végül a Lokomotiv Moszkva dobott neki mentőövet. Fortune Bassey pedig újfent egy évre egy másik bajnokságba kerül kölcsönbe, ezúttal a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely szavazott neki bizalmat. 

PA_20240519_027
Edgar Szevikjan fél év után visszatért Oroszországba – Fotó: Polyák Attila

Vécsei Bálint idén áprilisban tért vissza az NB I-be, miután a Vissel Kobénál nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A 12-szeres magyar válogatott futballista a Pakshoz került, ahol újfent a kezdőcsapatban találta magát. A tavaly ezüstérmet szerzett csapat most újabb exfradistával erősített, és a Sepsitől elhozta Varga Rolandot. Varga és Vécsei 2020-ban még együtt játszottak a Fradiban. „Öröm számomra, hogy ismét azonos szerelésben futballozunk” – nyilatkozta Vécsei Bálint. „Egy idényen keresztül játszottunk együtt a fővárosi zöld-fehéreknél, kellemes emlékeket őrzünk.”

Kerkez Milos tavaly nyáron érkezett a Bournemouthhoz. Az angol labdarúgó-bajnokság középcsapatában hamar alapember lett, idén pedig még inkább nélkülözhetetlen Andoni Iraola együtteséből. Nem csoda, hogy a 22 éves balhátvéd több sztárklub figyelmét is felkeltette, leginkább a Manchester United érdeklődik iránta. A vörös mezes alakulatnál hosszú évekre megoldást jelentene a bal oldalra Kerkez. A Bournemouth viszont nagyon nem szeretné elengedni, ezért borsos árat kért érte. Klubja megítélése szerint az értéke már 50 millió euró, azaz 20 milliárd forint magasságába emelkedett.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás