Elvonul Szoboszlaiék vezére, ötlete sincs, hogyan tovább

Hollandia drámai összecsapás után vereséget szenvedett Angliától az Európa-bajnokság elődöntőjében. A csapatkapitány Virgil van Dijk most piheni ki a maratoni szezon fáradalmait, egyelőre pedig nem tudja, hol folytassa pályafutását.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.13.
Virgil van Dijk Hollandia foci Eb 2024 átigazolás liverpool

Virgil van Dijk csapatkapitány volt a holland válogatottban, amely az elődöntőig menetelt az idei Európa-bajnokságon. A végállomást Anglia jelentette, Ollie Watkins a ráadás perceiben döntötte romba a holland álmokat. Van Dijk most tudott csak szabadságra vonulni, előtte lévő nyilatkozatával azonban mindenkit megijesztett.

firo : 10.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Semifinal, 1/2 Final, M50, Match 50, NED, Netherlands - ENG, England
Virgil van Dijk nagyon kimerült az Európa-bajnokság végére / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A középhátvéd 2018 óta a Liverpool játékosa. Szerződése 2025 nyaráig szól, ám könnyen lehet, hogy ezt az egy évet már nem fogja kitölteni. A klub életében jelentős változás történt, Jürgen Klopp kilenc év után távozott a vezetőedzői posztból, a helyét Arne Slot vette át. 33 éves kora miatt van Dijk első körben inkább elvonul, és ezt követően döntené el, akar-e vezérszerepet vállalni az új érában.

A nyáron alaposan átgondolom, mit akarok klub- és válogatott szinten. Jelenleg a leghalványabb ötletem sincs

– nyilatkozta Virgil van Dijk, amit az Origo szemlézett. A hátvédnek egy korábbi nyilatkozata miatt is magyarázkodnia kellett. Az angolok elleni elődöntő után erősen kritizálta a mérkőzést vezető Felix Zwayer játékvezetőt. Szerinte azonban ezt csupán a találkozó után heves adrenalin váltotta ki belőle.

Egy ilyen szezon után, amikor mindenféle dolog történt, a vége érzelmessé válik, mert tudod, hogy nincs tovább

– fogalmazott. Van Dijk kapcsán korábban a Borussia Dortmund került szóba, mint lehetséges következő állomás, a pletykák azonban elcsendesültek. A holland válogatottban eddig 74 alkalommal lépett pályára, a csapat pedig bővelkedik a kiváló középhátvédekben, így a nemzeti csapattól való visszavonulás már egy reálisabb forgatókönyv lehet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás