Nagy skalpot szerzett a Fradi, de most már túllőtt a célon

Negyedik nyári igazolását jelentette be a Ferencváros csütörtökön a belga Philippe Rommens személyében. A középső középpályás képességei vitathatatlanok, ellenben a klubnak most már muszáj lesz az eladással is foglalkoznia.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.12.
Fradi középpálya Habib Maiga Philippe átigazolás

A Ferencváros főként a Bajnokok Ligája-selejtezős szereplése miatt már most gőzerővel készül az új szezonra, a klub pedig már a negyedik érkezőjét jelentette be. Raul Gustavo, Isaac Pappoe és Kady Borges után Philippe Rommens is a zöld-fehér mezes együttest választotta. A belga transzfere mutatja, a Fradi egyre vonzóbb lehetőség a futballisták számára.

Philippe Rommens (balra) Habib Maigával versenyzik majd a kezdőcsapatba kerülésért / Fotó: ANP via AFP

Rommens az előző évben a holland élvonalban kilencedik helyen végző Go Ahead Eaglest hagyta ott a magyar rekordbajnok kedvéért. A 3,5 millió euróra (1,3 milliárd forint) taksált játékost a Transfermarkt információja szerint 1,1 millió euróért (428 millió forint) szerezte meg a Fradi. Érdekesség, hogy Rommens volt papíron a GA Eagles legértékesebb játékosa.

A 26 éves futballista a középpálya közepén érzi a legjobban otthon magát, és kvalitásait tekintve a jelenlegi két alapember, Mohammed Abu Fani és Habib Maiga között helyezkedik el. Előbbi a fő profilját tekintve mélységi irányító, utóbbi pedig „zongoracipelő”, azaz főként a védekezéssel kapcsolatos feladatokat lát el a pályán. Rommens egyikben sem kiemelkedő, cserébe nincs gyenge pontja a képességeit tekintve. Tavaly 22 bajnokin öt gólja és öt gólpassza volt, csapatában pedig amikor egészséges volt, alapemberként számítottak rá.

Rommens az új vezetőedző, Pascal Jansen kifejezett kérésére érkezett, akivel még a PSV utánpótlásánál dolgozott együtt. A holland szakember vélhetően támadóbb jellegű focit szeretne játszatni Rommensszel, így a legelképzelhetőbb forgatókönyv az, hogy Maigával fog a kezdőcsapatba kerülésért versenyezni.

Problémát jelent azonban, hogy így már túl nagy a „népsűrűség” a Fradi középpályájának tengelyében, a Fradi picit túllőtt a célon. A már említett Abu Fani, Maiga, Rommens hármas és az újonnan érkezett Pappoe mellett Anderson Esiti, Mohamed Ali Ben Romdhane, Stjepan Loncar és a nagy tehetségnek kikiáltott Tóth Alex is szeretne játékperceket kapni ezen a poszton. A Fradi az elmúlt öt évben egyaránt bejutott valamely nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, így értető, hogy a klubnál mély keretet szeretnének kialakítani. A nyolc belső középpályás azonban így is soknak tűnik. Esiti vélhetően távozik, Ben Romdhane iránt Egyiptomból érdeklődnek, Tóth pedig újfent kölcsönbe mehet, ezzel a klub megoldhatná a nagy tumultust a pálya közepén.

Rommens 2028 nyaráig írt alá a regnáló magyar bajnokkal.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás