„Fantasztikus lehetőséget látok benne” – Ő lehet a magyar Yamal vagy az új Szoboszlai

Németh Hunor győri származású, de Dániában nőtt föl és tanulta a futballt. Esterházy Mátyás játékosügynök szerint nagy jövő előtt áll a 17 éves fiú.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.07.13.
Esterházy Mátyás Szoboszlai Dominik Németh Hunor

Aki eddig még nem ismerte, az Európa-bajnokságon biztosan felfigyelt a spanyol labdarúgó-válogatott 16 éves sztárjára, Lamine Yamalra. Az új Eb-korrekorder kapcsán arról kérdezték a legjobb magyar focista, Szoboszlai Dominik menedzserét, hogy az ő ügyfelei között van-e olyan kiugró tehetség, aki a közeljövőben berobbanhat a felnőtt futballba.

Közös ügynökük szerint a dán-magyar Németh Hunor lehet az új Szoboszlai
Közös ügynökük szerint a dán-magyar Németh Hunor lehet az új Szoboszlai (Fotó: Micheller Szilvia / Nemzeti Sport)

A Szoboszlai mellett többek között Sallai Roland, Schäfer András és Bolla Bendegúz ügyeit is intéző Esterházy Mátyás némi hezitálás után előállt egy konkrét névvel: szerinte 17 éves játékosa óriási jövő előtt áll.

„Vannak nagyon tehetséges játékosaink, egy 2007-es születésű például nagyon-nagyon nagy jövő előtt áll szerintem. Remélem, hogy ha nem is pár hónap, de pár év múlva ő is erőssége lehet a magyar válogatottnak. Nem szeretek kiemelni egy-egy játékost, de ha muszáj, 

a Koppenhágában játszó Németh Hunorról van szó. Ő egy sok éve nem látott karakter. Egy ballábas középső középpályás, én fantasztikusan nagy lehetőséget látok benne.

Dániában szocializálódott, egy magyar-dán fiú, és nagyon büszke vagyok rá”

– válaszolta Esterházy a műsorvezető Rónai Egon „új Szoboszlaira” vagy új „Yamalra” vonatkozó kérdésére, az Index és az ATV közös Konkrétan-podcastjében.

A magyar korosztályos válogatott Németh Hunor Vajk 2007. március 16-án Győrben született, de 3 éves kora óta Dániában él.

Pár hete hosszabbította meg első profi szerződését a 15-szörös dán bajnok FC Köbenhavnnel. Egyelőre a koppenhágaiak U19-es csapatának erőssége, az előző szezonban 8 meccset játszott (2 gólt is szerzett) az „ifjúsági Bajnokok Ligájában”; gyakran már együtt edzhet a felnőttekkel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás