Mezítláb menekültek Európába, hazudtak a határon, így lett spanyol az Eb felfedezettje

A németországi labdarúgó-Eb-n végleg befutott a spanyol válogatott szélső, Nico Williams. Szülei Afrikából indultak, s kalandos úton jutottak el Spanyolországba.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.07.12.
Euro 2024 spanyolország Nico Williams

Az Athletic Bilbao 21 éves ghánai felmenőjű játékosa, a spanyol válogatott szélsője, Nico Williams a 2024-es Eb-n remekelt, cselezőképessége, gyorsasága unikum. Szülei annak idején embertelen körülmények közepette kerültek Ghánából Spanyolországba a jobb élet reményében. Nico vasárnap már döntőt játszhat az angolok ellen. Sőt, idén nyáron a Barcelona szeretné őt átigazolni.

20240709 Spain v France: Semi-Final - UEFA EURO 2024
Nico Williams – Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A szülők annak idején mezítláb keltek át a Szaharán, ahol a homok hőmérséklete eléri a 40-50 Celsius-fokot. Tették ezt azért, hogy elérjék Melillát. Nico édesanyja akkoriban hét hónapos terhes volt a futballista bátyjával, Inakival – írja a tribuna.com.

Az illegális határátlépést követően a családot a polgárőrség őrizetbe vette, mert migránsként érkeztek, és jogellenesen lépték át a határt. A kitoloncolás várt rájuk de a Caritas katolikus szervezet ügyvédje megmentette őket. Azt tanácsolta nekik: adják elő, hogy egy háborúban álló országból érkeztek. A Williams család ezt tette, Libériát nevezték meg, ezért politikai menedékjogot kaptak, és így jutottak el Bilbaóba. 

Inaki és Niko Williams, a bilbaói testvérpár – Fotó: AFP


Kezdetben Inaki Mardones katolikus pap segítette őket, aki később első fiuk, Inaki Williams keresztapja lett, a keresztnevét a tiszteletes személye iránti tisztelet jeleként kapta. Nico Williams a nála 8 évvel idősebb bátyja születése után jött világra Pamplonában. Vasárnap Berlinben Eb-aranyérmes lehet, és a 2026-os vb egyik sztárjának ígérkezik.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás