Döbbenetes változás, felismerhetetlenné vált az Eb-n a legendás futballista – fotó

Marek Hamsík tavalyi visszavonulása után is maradt a futball kötelékében, jelenleg a szlovák válogatott csapatmenedzsere az Európa-bajnokságon. Ikonikus frizurája hiányában azonban gyakran még a saját szurkolói sem ismerik meg.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.02.
Marek Hamsik Szlovákia foci Eb 2024 mohawk haj

Marek Hamsík még 2007-ben került az olasz élvonalbeli Napolihoz, ahol 12 évet töltött és klublegenda lett. A középpályás 520 tétmérkőzést játszott a kék mezes klubnál, volt csapatkapitány, a szurkolók a mai napig fanatikusan imádják. Pályafutása utolsó éveiben megfordult Kínában, Svédországban, valamint Törökországban is. Végül tavaly nyáron a Trabzonsportól vonult vissza, jelenleg pedig a szlovák válogatott csapatmenedzsere, így ott van az Európa-bajnokságon is.

Marek Hamsík felismerhetetlenné vált az Európa-bajnokságon Fotó: AFP

Hamsík amellett, hogy kiváló középpályás volt, a frizurája miatt is ikonná vált. A 138-szoros szlovák válogatott hosszú éveken át a mohawk stílusnak szavazott bizalmat. Mára már ettől viszont megvált, és egy sokkal egyszerűbb, rövid frizurával éli az életét. A „taraj” azonban annyira beleégett az emberek emlékezetébe, hogy így már nem is veszik észre a Napoli ikonját.

„A mohawk-frizurám, az emberek már nem ismernek meg. Néhány nappal ezelőtt összefutottam egy macedón szurkolócsoporttal, és nem tudták, hogy ki vagyok. Megkértek, hogy készítsek róluk egy csoportképet. Mondtam nekik, hogy ismerem Goran Pandevet, a volt csapatkapitányukat, de nem hittek nekem” – nyilatkozta a szlovák válogatott sajtótájékoztatóján Marek Hamsík.

A szlovák válogatott összességében eredményes Eb-n van túl. Rögtön az első csoportmeccsen bravúros győzelmet arattak Belgiummal szemben, végül harmadikként sikerült továbbjutni a nyolcaddöntőbe. Ott szintén nagy meglepetésre vezettek Anglia ellen, ám az utolsó másfél percet nem tudták kivédekezni, a hosszabbítás után pedig végül 2-1-es vereséggel kiestek, de panasz aligha érheti teljesítményüket.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás