Tüntetés készült Marco Rossi miatt, azonnal reagált a kapitány

Marco Rossi szövetségi kapitány korábbi nyilatkozata, miszerint nem biztos, hogy marad a válogatott élén, felzaklatta a szurkolókat. A rajongók július 5-re tüntetést szerveznek, hogy kifejezzék a támogatásukat Rossi irányába.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.07.03.
Marco Rossi magyar válogatott MLSZ tüntetés szurkolók

Marco Rossi nagyon jó előjelekkel várhatta a nyári Európa-bajnokságot, ám az eredmények végül némiképp csalódást keltőek voltak, a magyar válogatott a csoportkörben búcsúzott. Ezt követően Rossi elárulta, hogy egyetlen pillanatát sem élvezte a mostani kontinenstornának és elgondolkodik a szeptemberi folytatáson.

Marco Rossi
A magyar szurkolók kiállnak Marco Rossi mellett Fotó: Ripost/Szabolcs László

Rossi 2018 óta irányítja a magyarokat. Vele sikerült feljutni a Nemzetek Ligája A divíziójába, ahol két évvel ezelőtt Olaszország mögött, de Németországot és Angliát megelőzve a második helyen végzett a csoportjában. Az Eb-re veretlenül vitte ki a válogatottat és 14 meccses veretlenségi sorozatot állított fel. A szurkolókat fel is zaklatta Rossi kijelentése, emiatt július 5-ére egy szervezett eseményt is létrehoztak a Facebookon, a szövetségi kapitány melletti kiállás érdekében. Az esemény „Folytassa, mister! – szurkoló demonstráció Marco Rossi mellett” néven kerül megrendezésre, vette észre a Mandiner. A tüntetés a Szabadság téri szurkolói zónánál zajlik majd.

Közben viszont a Magyar Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki, amelyben az elnök, Csányi Sándor elmondja, hogy a szeptembertől kezdődő Nemzetek Ligájában is Rossi irányítja majd a csapatot. „A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd” – jelentette ki Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Rossi időközben a közösségi oldlaán is reagált:

Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél!

 

A magyar válogatott először Németország ellen lép majd pályára a sorozatban szeptember 7-én.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás