„Svájc az esélyesebb” – nem kertelt a magyar válogatott labdarúgó

Már az első meccsen sok minden eldőlhet a magyar fociválogatott kapcsán az Eb-n. Sorsdöntő lesz a Svájc elleni szombati találkozónk, vallja Sallai Sándor korábbi válogatott labdarúgó, Sallai Roland nagybátyja.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.12.
Módosítva: 2024.06.12.
Sallai Sándor foci Eb 2024 Európa labdarúgó

2-2-re áll a párharc a Sallai családban a nagy nemzetközi focitornák tekintetében. Roland immár a második Európa-bajnokságára készül, míg nagybátyja, Sallai Sándor két világbajnokságon is ott volt (1982, 1986).

Az egykori labdarúgó Honvéd-sztár Sallai Sándor a debreceni, Izrael elleni előkészületi 90 perc (3-0) után telefonon ellátta néhány tanáccsal unokaöccsét, Rolandot, aki persze már rutinos játékosnak számít az ilyen nagy meccseken. A nagybácsi szerint bármi megtörténhet, de Svájc jelenleg esélyesebb.

Sallai Sándor

A szombati, svájciak elleni összecsapásunk alapvetően meghatározó, Roli pedig ezúttal Európa előtt is bizonyíthat

 – vázolja a helyzetet az 55-szörös válogatott Sallai Sándor. 

– Egykor Svájcban, Delémont-ban és a Cornolban futballoztam, és akkoriban nem volt kérdés, hogy a két nemzet válogatottja közül melyik a jobb. A mienk. A helyzet azóta változott, ezúttal első csoportriválisunk a találkozó esélyese. De mivel egyetlen mérkőzésen bármi megeshet, elképzelhető a győzelmünk.

Arra óriási szükség is lenne, Sándor, mert nyilvánvaló, hogy a második csoporttalálkozón, a németekkel szemben sem mi vagyunk az esélyesek.

– Persze így volt ez 2021 júniusában is, amikor a müncheni Eb-találkozón a 2-2-nek alighanem az akkori házigazda örülhetett jobban. Ezúttal egy alaposan átalakított, újra a hazai pálya előnyét élvező német csapat a riválisunk, amelyik szakított az ide-oda passzolgatós játékstílusával, ehelyett azonnal támadásba fejlődik fel hosszú indításaival. Egy döntetlen pluszenergiát adna a skótok elleni záró 90 percre. Papíron ez a legkönnyebb riválisunk, de csak elméletileg...

Sallai Sanyi úgy hiszi, négy ponttal továbbjuthatunk a nyolcaddöntőbe, ám a folytatásról teljesen felesleges merengeni. Ami pedig az Eb leendő érmes helyezéseit illeti, a dobogóra a németek, angolok vagy a franciák érhetnek fel, valamint a portugálokat sem szabad leírni. 

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás