RETRO RÁDIÓ

„Boldogan jött haza" – Sallai Roland édesapja elárulta, hova szerződhet nyáron a fia

Hétfőn már tétmérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra, amely Eb-selejtezőn Bulgáriát fogadja – alighanem Sallai Rolanddal a kezdőcsapatban.Megosztás
Szerző: SzS
2023.03.26. 13:30
sallai roland magyar válogatott átigazolás freiburg

Kiválóan szerepel a Freiburg, amely a negyedik helyen áll a német bajnokságban. Sallai Rolandnak azonban nincs állandó helye a kezdőcsapatban, amit édesapja, Sallai Tibor szerint fia egyre nehezebben visel. 

Sallai (alsó sorban jobbról a második) Bulgária ellen is kulcsember lehet Fotó: Árvai Károly

„A fiam boldogan érkezett haza Németországból, mert végre pályára léphetett – nyilatkozta lapunknak Roland édesapja, Sallai Tibor. – Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, a játék hiányzott neki.”

S bár a légiósunk 11-est hibázott az észtek elleni csütörtöki 1-0-s előkészületi meccsen, felszabadultan futballozott, és várhatóan hétfőn Bulgária ellen is ezt teszi. Amúgy Sallai Tibor 2020 őszén együtt nézte bátyjával, a Mészöly Kálmán, Mezey György-féle válogatott jobbhátvédjével, Sándorral azt a meccset, amikor a magyar csapat 3-1-re verte Bulgáriát Szófiában.

„Akkor nem sokan fogadtak Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának sikerére – emlékezett Sándor. – Az azóta eltelt két és fél év során válogatottunk komoly nevet szerzett magának, de egy kicsit tartok attól, nehogy ez a jogos elismertség terhet helyezzen a vállakra.”

Sándor úgy véli, Bulgária sündisznóállásba vonul Budapesten, márpedig az efféle betonbunker „felrobbantása” nehéz.

„Rossi fő érdeme válogatottunk biztonságos védőmunkája. Viszont hétfőn hiba lenne hátul járatni a labdát,  ugyanis csak úgy szerezhetünk három pontot, ha villámgyors offenzívával operálunk. Nyerünk, mert Bulgária nem egy világverő válogatott – tette hozzá Sallai Sándor. 

Ami pedig Sallai Roland szerepkörét illeti, Sándor beszélt Rossi kapitánnyal, akit arra igyekezett rávenni, hogy „szabadon futó” posztot jelöljön ki számára.

„Ismerem az unokaöcsémet, ha egy akciónál van három lehetősége, a legjobbat választja, kiváló a lövőtechnikája, a védekezésben, labdaszerzésben is jeles.”

A Magyarország–Bulgária Eb-selejtezőt hétfőn 20.45-től Budapesten a Puskás Arénában játsszák (tv: M4 Sport).

 

Ezeket olvastad már?
Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Belepirulsz a pózba, őrjítő terpeszben napozik az egzotikus szépség

Belepirulsz a pózba, őrjítő terpeszben napozik az egzotikus szépség

Újabb Messi-rejtély sokkolja a Miami-szurkolókat

Újabb Messi-rejtély sokkolja a Miami-szurkolókat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás