Dráma az ellenfélnél, Izraelben mindenkit kirúgtak a budapesti vereség után

A keddi, Írország elleni vereség után szombat este Debrecenben tart Eb-főpróbát a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél Izrael, a korábbi kiváló középpályás Pisont István beszélt lapunknak az esélyekről.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.08.
labdarúgás Pisont István barátságos mérkőzés Izrael

Utolsó meccsét játssza a németországi  Európa-bajnokság előtt a magyar futballválogatott. Marco Rossi csapatának ellenfele Izrael (szombat, 18, TV: M4Sport) a debreceni Nagyerdei-stadionban. A mieinkre bizony ráférne a javítás a keddi, írektől elszenvedett 2-1-s fiaskót követően. Hogy a június 15-iki, Svájccal vívandó első Eb-csoportmeccs előtt javul-e a forma, azt csak remélni lehet. 

Szoboszlaiék újra itthon szerepelnek Fotó: Török Attila

A Metropol a soros riválisról azt a Pisont Istvánt kérdezte, aki Izraelben négy klubnál - Beitar Jerusalem, Hapoel Tel Aviv, Asdód, Bné Jehúda - összesen hét évig futballozott. A korábbi kiváló középpályás kiemelte, a jelenleg is zajló háború, valamint a pótselejezős vereség sem tett jót Izraelnek.

- Kevés az információm róluk, de tudom, hogy miután márciusban Újpesten kikaptak Izlandtól 4-1-re a pótselejtezőn, menesztették a korábbi 102-szeres válogatott Yossi Benayount, a válogatott vezérigazgatóját, aki egykor futballozott a Liverpoolban, a Chelsea-ben és az Arsenalban. 

Emellett az izraeli Sport5 jelentése szerint megváltak Alon Hazan szövetségi kapitányuktól, és a helyére Ran Ben Shimont nevezték ki, írja a SportsMole.

Pisont, a ZTE jelenlegi pályaedzője szerint az izraelieknél inkább menő klubcsapataik – Hapoel Jerusalem, Maccabi Petah Tikva, Beitar Jerusalem - szerepelnek az érdeklődés középpontjában, tudniillik számtalan kiváló légióst képesek megfizetni, így a válogatottjuk kissé mellékszereplővé degradálódott.

A miénkhez hasonlatos csapatjátékot adnak elő, de kérdés, átalakult-e játékoskeretük, hiszen míg mi az Eb-re, ők az őszi Nemzetek Ligája meccseikre készülnek. Azokon nem lesz egyszerű dolguk, hiszen Belgiumot, Franciaországot és Olaszországot sorolták melléjük. Védelmük alappillére a 61-szeres válogatott Eli Dasa a Dinamo Moszkva légiósa, és a középpályán esetleg szerepet kaphat a Fradi labdarúgója, Mohammed Abu Fani.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás