Ezt nem vártuk: Matthäus aljas módon rúgott bele a magyarokba

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya terjedelmes cikket közölt az idei Európa-bajnokság esélyeseiről. A német legenda kissé furcsa módon meg sem említette Szoboszlai Dominikékat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.14.
Lothar Matthäus Szoboszlai Dominik foci Eb 2024 magyar válogatott Németország

Lothar Matthäus játékosként elképesztő magasságokig jutott. Hétszer nyerte meg a német bajnokságot, 1980-ban Európa-bajnok, 1990-ben világbajnok és aranylabdás lett, a német válogatottban összesen 150 alkalommal játszott. Visszavonulása után edzőnek állt, többek között a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de egy ideje már csak szakértőként van jelen a futballban. Matthäus legutóbb a német Bildben írt a ma kezdődő Eb-esélyeiről, a véleményét a magyarok biztosan nem teszik zsebre.

Germany - Greece
Lothar Matthäus szóra sem méltatta a magyar válogatottat Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Pozitív feszültség, nagy várakozás van bennem, hogy végre elkezdődik. Ugyanaz az érzés kerít hatalmába, mint egykoron, amikor játékosként készültem az első meccsünkre egy nagy tornán. Pénteken hazai pályán Skócia ellen mutatkozunk be az Európa-bajnokságon.  Csakúgy, mint akkoriban játékosként, szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy meg tudjuk nyerni a tornát. Ez a tippem: Németország lesz az Európa-bajnok” – írta a játékosként világ- és Európa-bajnok Matthäus a Bildben.

A cikkben szó esik többek között a portugál, a francia és a szerb csapatról is, ám a magyar válogatottat említésre sem méltatta, szúrta ki a Magyar Nemzet. Matthäus kihagyta Szoboszlai Dominikot, Marco Rossit és az egész csapatot. Ez több szempontból is igencsak meglepő. Egyfelől a németekre összpontosított cikkben érdekes, hogy úgy maradnak ki magyarok, hogy egy csoportban szerepelnek a házigazdával. Másfelől pedig 2004 januárja és 2005 decembere között 28 mérkőzésen át irányította a magyar válogatottat. Furcsa, hogy ennyire lekerült a radarjáról az a magyar csapat, amely közel két éven át veretlen tudott maradni, és az első helyen végzett a selejtezős csoportjában.

Németország ma este 21 órától (M4 Sport) Skócia ellen játssza az Eb nyitótalálkozóját. Magyarország szombaton, 15.00-től lép pályára Svájc ellen (M4 Sport).

@borsonline Szoboszlainak ízlenek a vegán ételek. Szoboszlai Dominik kipróbálta a vegán étrendet a magyar válogatott edzőtáborában. #bors #szoboszlai #szoboszlaidominik #langadam #telki #bors #magyarvalogatott #focieb2024 #hungary #magyar #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás