Közel a nagy találkozó, Szoboszlai összecsap a barátjával

A magyar labdarúgó-válogatott Svájc ellen kezdi meg a szereplését a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Szoboszlai Dominik rég nem látott barátjával néz majd farkasszemet. Noah Okaforral még a Salzburgnál haverkodtak.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.14.
Módosítva: 2024.06.14.
Szoboszlai Dominik Salzburg foci Eb 2024 Noah Okafor Svájc

A magyar labdarúgó-válogatott Németországgal, Skóciával és Svájccal került össze a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Elsőként szombaton, Svájccal mérkőzik meg (15.00, M4 Sport). A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik pontosan tudja, hogy ki lehet a svájciak egyik legveszélyesebb játékosa.

FC Red Bull Salzburg training
Noah Okafor és Szoboszlai Dominik a Salzburgból jól ismerik egymást Fotó: APA-PictureDesk via AFP

Szoboszlai évek óta jóban van Noah Okaforral, aki az aktív futballisták közül az egyik legjobb haverja. A páros még a Salzburgnál játszott együtt 2020 és 2021 között. Az összhang hamar kialakult, szűk négy évvel ezelőtt újraalkották azt a formátumú videót, amit Szoboszlai anno még Erling Haalanddal csinált. Okafor és Szoboszlai esetében megsüvegelendő, hogy a megszerezhető 15 pontból 14-et gyűjtöttek.

Okafor meglehetősen sokoldalú játékos, a támadószekció minden posztján otthonosan érzi magát. A legtöbbször a bal szélről indul befelé, de a jobboldali szélsőként és középcsatárként is bevethető. A Salzburgban 3,5 évet töltött, ezalatt 110 tétmérkőzésen 34 gólt és 23 gólpasszt jegyzett. Szoboszlaihoz hasonlóan ő is tavaly nyáron lépett szintet, az AC Milan szerződtette 14 millió euróért (5,5 milliárd forint).

Első szezonjában sérülések hátráltatták, amikor pedig egészséges volt, akkor nem igazán tudta kiszorítani a Rafael Leao–Olivier Giroud–Christian Pulisic támadótriót a kezdőcsapatból. 28 bajnokin ugyan játszott, de átlagban csak 31 perc jutott neki meccsenként. Hat gólt és két gólpasszt jegyzett, ebből ötöt csereként. Könnyen lehet, hogy Svájc szövetségi kapitánya, Murat Yakin is úgy számol, hogy Okafor agilissága csereként többet érhet, mintha az első perctől kezdve a pályán lenne.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás