Kitálalt a Fradi új edzője, emiatt nagyon aggódott: „Megértem, hogy szokatlannak találják ezt”

Pascal Jansen megnyugodott: nincs rasszizmus a stadionban. A Fradi új holland szakvezetője szerint nagy erőfeszítéseket és előrelépést tett a klub az utóbbi években.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.15.
Pascal Jansen Fradi rasszizmus sportfogadás

Többek között az angol másodosztályú Sundeland orra elől szipkázta el a Fradi új vezetőedzőjét, Pascal Jansent. Az AZ Alkmaartól januárban bő 3 év után távozott holland futballszakember választása sok honfitársát meglepte, de egy hazájában adott interjúban elárulta a motivációit.

Jansen kétségeit hamar eloszlatták a Fradinál
Jansen kétségeit hamar eloszlatták a Fradinál Fotó: fradi.hu

Megértem, hogy szokatlannak találják ezt, de kellemesen meglepett, amit tapasztaltam. 

Például a létesítmények, de az is, milyen átfogó tanulmányt készítettek a munkamódszereimről és a teljesítményemről. Ráadásul egy olyan klubhoz szerződtem, amely indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőkörében, és ezt vonzó lehetőségnek tartom. Mindent megteszünk, hogy bejussunk a csoportkörbe – mondta az Algemeen Dagbladnak a tréner, akit asszisztense, a korábbi 38-szoros holland válogatott Denny Landzaat is követ a Fradihoz.

Jansen elárulta, többek között a rasszizmus témájáról beszélgettek a tárgyalások során. 

– Kíváncsi voltam erre. Az elnök (Kubatov Gábor) beszélt a klub alapértékeiről és arról, mit képviselnek. Ezen a területen is jelentős előrelépést értek el az elmúlt években. Valóban nagy erőfeszítéseket tettek – mondta a zöld-fehérek új szakvezetője, aki korábban olyan labdarúgókkal dolgozott együtt, mint például a holland válogatott Xavi Simons (RB Leipzig), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan) – és a magyar válogatott Kerkez Milos. Utóbbit Dibusz Dénes Fradi-kapus már ki is faggatta a mieink Eb-főhadiszállásán.

– Amikor kezdett biztossá válni, hogy ő lesz az edző, beszélgettünk Milossal. Kiderült, nála is érdeklődött Jansen a klub iránt, ő is körbejárta, mi várhat rá a Fradinál. Örülök, hogy sok pozitívumot hallottam Milostól Pascal Jansenről. Jó véleménnyel van róla – tette hozzá Dibusz az FTC honlapján nyilatkozva.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás