Nagy feladat vár Marco Rossira, nem akárki tette magasra a lécet neki

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Írországban játszik felkészülési mérkőzést. Legutóbb 1993-ban léptünk fel Dublinban, és nem akárki vezette a csapatot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.03.
Marco Rossi Puskás Ferenc foci Eb 2024 Írország

A magyar válogatott legutóbb 1993. május 29-én lépett pályára Dublinban, az Arsenal korábbi kiválósága, David O’Leary búcsúmérkőzésén, ahol az akkori magyar szövetségi kapitány legalább akkora ovációban részesült, mint az ír legenda. Puskás Ferenc 1993-ban négy mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, ennek egyike volt a dublini meccs. 

Puskás Ferenc
Puskás Ferenc 1993-ban négy meccsen irányította a magyar válogatottat (Fotó: Szabó Miklós)

A kezdés előtt az írek szövetségi kapitánya, Jack Charlton együtt indult el Puskással a kezdőkör felé, de az írek főnöke pár lépés után megállt, így a magyar legenda egyedül ment tovább. A hazai publikum ekkor már csak Puskást éltette, aki meghatódott a fogadtatás láttán. A meccs is jól sikerült. Írország hiába szerzett gyors, kétgólos előnyt, Puskás csapata végül 4-2-re nyert Dublinban. A meccs egyik hőse Hamar István volt, aki két gólt szerzett, mellette Urbán Flórián és Balog Tibor volt eredményes. Tehát az Aranycsapat legendája, Puskás Ferenc ezzel a győzelemmel magasra tette Marco Rossi szövetségi kapitánynak a lécet: Dublinban legutóbb nyerni tudott a magyar válogatott. 

„Tudtuk, mekkora játékos volt Puskás Ferenc, de amikor megérkeztünk Írországba, a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy milyen népszerűségnek örvend” – mesélte Hamar István a puskasintezet.hu oldalnak. „Az ír újságírók csak vele voltak elfoglalva, már a szállodában is óriási szeretettel üdvözölték, majd a meccs előtt az egész stadion felállva tapsolta, mikor bemondta a nevét a hangosbemondó. Kétgólos hátrányban, a szünetben álltam be csereként. Öcsi biztatott és azt felelte: «Mutasd meg kisöreg, hogy nemcsak kirándulgatni hoztalak ide! Tudom, mi van benned, játszd ki magadból, nem lesz semmi gond!» Hatalmas volt bennem a bizonyítási vágy, meg akartam mutatni, hogy rászolgálok a bizalmára. Boldog vagyok, hogy végül két góllal háláltam meg ezt. Sajnáltam, hogy csak ilyen rövid ideig maradt a válogatott szövetségi kapitánya.”

Az Írország-Magyarország mérkőzést kedden 20.45-kor (tv: M4 Sport) játsszák.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás