Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Sallai Rolandról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Freiburg támadójáról, Sallai Rolandról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.08.
Marco Rossi Sallai Roland keret foci Eb 2024 magyar válogatott

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Sallai Rolandról hoztunk három érdekességet.

Csalóka kép: Angliába majd Sallai (elöl) követi a háttérben mosolygó Szoboszlait?
Sallai Roland már 12 gólnál tart a magyar válogatottban Fotó: Nemzeti Sport

Családban marad

Sallai esetében nem volt véletlen, hogy a labdarúgásra esett a választása. Édesapja, Sallai Tibor szintén futballista volt, ráadásul ő is eredményes pályafutást zárt. Játszott az NB I-ben, a Váccal pedig 1994-ben bajnok lett. A legtöbbet Siófokon játszotta, de megfordult a Szeged, a Honvéd és a Debrecen csapatában is.

Ebben verhetetlen

A télen Sallai új magyar csapattársat kapott a Freiburgban, Szalai Attila kölcsönbe szintén a német klubhoz került. Szalai egy márciusi interjújában azt állította, hogy egyszer le tudta győzni honfitársát lábteniszben. Sallai ezt azonnal cáfolta. "Ahogy a válogatottnál, itt sem szoktam kikapni" – mondta Sallai. Ezt követően Szoboszlai Dominik kijelentette, hogy Sallaival ketten mindenkit megvernének a sportágban és várják a kihívásokat.

Gólgyáros

A magyar válogatottban eddig 48 alkalommal lépett pályára. 2016 májusában Elefántcsontpart ellen debütált. Első gólját 2019 szeptemberében, Görögország ellen szerezte a Nemzetek Ligájában. Azóta meglehetősen termékeny a nemzeti csapatban, 12 góljával pedig holtversenyben Szoboszlaival a jelenlegi keret legtöbb találatot szerzett játékosa. A tavaly Eb-selejtezőkön két gólt és egy gólpasszt jegyzett.



 

Név: Sallai Roland

Születési hely és idő: Budapest, 1997. május 22.

Klubjai (felnőtt): Puskás Akadémia (2014-2017), APOEL Nicosia (2017-2018), Freiburg (2018-). Kölcsönben: Palermo (2016-2017)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 48

Címei: Ciprusi bajnok (2018)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás