Szoboszlai újra magyar pályán tűnt fel, évek óta várt erre

Szűk három héttel az európa-bajnoki bemutatkozás előtt megkezdte a felkészülést a magyar fociválogatott. A következő hetekben ez vár Marco Rossi válogatottjára.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.05.27.
Módosítva: 2024.05.27.
Szoboszlai csapatkapitány foci Eb 2024 Marco Rossi

Egy hét pihenő jutott csak a magyar focistáknak, Marco Rossi válogatottja hétfőn elkezdte a felkészülést a németországi Európa-bajnokságra. Szövetségi kapitányunk a kerethirdetéskor nem hagyott kérdőjeleket, azt a 26 labdarúgót jelölte meg, akiket a tervek szerint kivisz magával a tornára. Noha vannak tartalékok, őket csak sérülés esetén nevezi be a tornára. A fiúk Szoboszlai Dominik csapatkapitány vezetésével hétfőn vették be a telki edzőközpontot.

SZOBOSZLAI Dominik; MILOS, Kerkez
Veretlen a válogatott, mióta Szoboszlai a csapatkapitány Fotó: Illyés Tibor

A Liverpool focistájának számára fontos, hogy elkezdhette a felkészülést, ő ugyanis sok csapattársával ellentétben még sosem járt Európa-bajnokságon. A 2016-os szerepláésnél még csak 16 éves volt, 2021-ben pedig drámai okok miatt maradt ki a keretből. Akkor az Izland elleni pótselejtezőn Szoboszlai lőtte ki a csapatot az Eb-re, tavaszra azonban megsérült. Hiába reménykedett mindenki az utolsó pillanatokig, Marco Rossi néhány nappal a torna előtt, június 1-én jelentette be, le kell mondanunk Szoboszlai játékáról. A Liverpool "nyolcasa" így most mutatkozhat be, rögtön csapatkapitányként.

Rossi egyébként kiemelte, a selejtezők alatt egyszer sem fordult elő olyan, hogy ne kelljen valakiről lemondania sérülés miatt. A jelenlegi keret a "lehető legerősebb", csak amiatt kell izgulni, hogy Lang Ádám és Fiola Attila is teljesen felépüljön a tornára.

Mióta Szoboszlai Dominik a csapatkapitány, veretlen Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottja
Szoboszlai és Rossi, a kapitány Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Hétfő délután Marco Rossi már Telkiben beszélt az Eb-esélyekről:

Nehéz a csoportunk, majdnem annyira erős, mint az előző Eb-n. De nem félünk senkitől, magabiztosan várjuk a tornát.

Bizonyítottuk már, hogy bárki ellen képesek vagyunk nyerni, a legtöbb, amit most tehetünk, hogy a lehető legjobban felkészülünk az Eb-re” – kezdte Rossi, aki svájciak, a németek és a skótok elleni találkozók közül egyiket sem akarta sorsdöntőként kiemelni, de azt hangsúlyozta, hogy mivel a svájciakkal kezdünk, azért most arra a legfontosabb a felkészülés

- idézi az Origo a kapitányt.

A magyar válogatott programja:
Június 4., kedd: Írország-Magyarország 20.45 (Dublin, felkészülési mérkőzés)
Június 8., szombat: Magyarország-Izrael 18.00 (Debrecen, felkészülési mérkőzés)
Június 10., hétfő: Utazás Németországba (Weiler im Allgäu)
Június 15., szombat: Magyarország-Svájc 15.00 (Köln, Eb-csoportmeccs)
Június 19., szerda: Németország-Magyarország 18.00 (Stuttgart, Eb-csoportmeccs)
Június 23., vasárnap: Magyarország-Skócia 21.00 (Stuttgart, Eb-csoportmeccs)

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás