„Igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát” – Szorítja az idő a Fradi válogatott játékosát





Kisebb meglepetésre nem került be a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi keretébe Botka Endre. A Ferencváros hátvédje kettőzött erővel fog dolgozni az elkövetkező hónapokban, hogy bekerüljön az Európa-bajnokságra kiutazó csapatba.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.26.
Módosítva: 2024.03.26.
Botka Endre Európa-bajnokság sportfogadás magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott megkezdte felkészülését a nyári Európa-bajnokságra, múlt hét pénteken Törökországot fogadta a Puskás Arénában (1-0), kedd este pedig Koszovó ellen mérkőzik meg, szintén hazai környezetben (19:00, M4 Sport).

20231116_2080_SZM
Botka Endrének nem lesz könnyű útja visszakerülni a magyar válogatottba (Fotó: Szabó Miklós)

Marco Rossi mostani, 25 fős keretéből kimaradt a Ferencváros hátvédje, Botka Endre. Ezúttal Balogh Botondnak (Parma), Dárdai Mártonnak (Hertha), Lang Ádámnak (Omonia Nicosia), Mocsi Attilának (Rizespor), Willi Orbánnak (RB Leipzig), Szalai Attilának (Freiburg) és Szalai Gábornak (Lausanne-Sport) szavazott bizalmat a szövetségi kapitány a hátvédeket illetően.

Nagyon elgondolkodtatott, hogy ezúttal nem kaptam meghívót a válogatott keretébe. Nem számítottam rá, hogy így lesz, de sajnos ezt a döntést el kellett fogadnom. Mindent bele fogok adni, hogy visszaverekedjem magam a nemzeti csapatba

– nyilatkozta csalódottan Botka Endre a Fradi honlapján. „Igyekszem minden téren fejlődni, jobb állapotba kerülni, hogy esélyem legyen újra bekerülni a válogatottba. Ott akarok lenni az Eb-n! Minden erőmmel küzdeni fogok ezért. A pályafutásom során korábban többször kerültem már nehéz helyzetbe, amikor bizonyítanom kellett, hogy elég jó vagyok. Most is ez a helyzet, igyekszem visszanyerni Marco Rossi bizalmát.”

Botka a magyar válogatottban eddig 25 alkalommal lépett pályára és az elmúlt időszakban meghatározó tagja volt Rossi védelmének. A Ferencvárosban viszont Dejan Sztankovics nem tekint rá kulcsemberként. A Konferencialigában mindössze kétszer volt a kezdőcsapat tagja, és az NB I-ben is csak két olyan bajnoki volt, amit végigjátszott. Emellett, többek között Fiola Attilával (Fehérvár) egyetemben hátránya, hogy Rossi a külföldi tapasztalattal rendelkező futballistákat részesíteni előnyben.

A magyar válogatott június 15-én, Svájc ellen kezd majd az Eb-n.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 





 





Ezeket olvastad már?
Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás