„Sokszor elkövettem azt a hibát” – őszintén beszélt múltjáról a Fradi focistája





Botka Endre felépült a sérüléséből és a betegségéből is, így újra a Ferencváros kezdőcsapatában találta magát az Újpest ellen. A 29 éves játékos beszélt a visszatéréséről és a magyar válogatottról is.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.29.
Módosítva: 2024.02.29.
Botka Endre Ferencváros Újpest magyar labdarúgó-válogatott

Balszerencsésen kezdődött az év Botka Endrének. A Ferencváros 25-szörös magyar válogatott hátvédje a januári edzőtáborozás utolsó napjaiban megsérült, így az idei év első bajnokijain nem kaphatott szerepet. Február 10-én, a DVSC elleni meccsen visszatért, ezt követően viszont megbetegedett, ezért az Olympiakosz elleni Konferencialiga-párharcról is hiányzott.

20231116_2080_SZM
Botka Endre ezúttal nem stresszelne a magyar válogatotton – Fotó: Szabó Miklós

Az Újpest elleni derbin viszont a kezdőcsapat része volt, és 63 percet játszott az 5-0-ra megnyert bajnokin. Botka oda is szúrt egyet a riválisnak.

A vasárnapi már a sokadik alkalom volt, hogy egy-egy győztes meccs után együtt ünnepelhettünk a szurkolóinkkal a Szusza Ferenc Stadionban, de ez az érzés megunhatatlan. Reméljük, nagyon sok ilyenben lesz még részünk. Azt kívánom, hogy mindig legalább öttel nyerjünk!

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Botka Endre.

Annak ellenére, hogy a 29 éves hátvéd tavaly elárulta, hogy a kevés játéklehetőség miatt gondolkodik a csapatváltáson, végül maradt a 34-szeres magyar bajnoknál. Botkára hamarosan magyar válogatott meccsek várnak, március 22-én Törökország, március 26-án pedig Koszovó lesz az ellenfél. A 25-szörös válogatott most azonban nem akar a meccshiányon aggódni.

„Jelenleg egyáltalán nem gondolkodom ezen, próbálom ezt most teljesen kizárni a fejemből. Korábban sokszor elkövettem azt a hibát, hogy az ilyen gondolatok túlságosan elvitték a fejemet, ezért nem koncentráltam annyira magamra, mint amennyire kellett volna, ebbe a hibába most nem szeretnék újra beleesni. Napról napra gondolkozom, próbálok nem túlagyalni semmit, csak arra koncentrálok, hogy amikor megkapom a lehetőséget, a lehető legjobb játékot tudjam nyújtani.”

A Ferencváros a magyar bajnokságban legközelebb március 3-án, vasárnap a Kecskemét ellen (16:30, M4 Sport) lép pályára.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás