Gulácsi főnöke: „Ez nyártól nem fog menni” – Kapusunk utolsó esélye lehet az Eb





Nagyon nehéz helyzetbe kerül nyáron Gulácsi Péter az RB Leipzig csapatánál. A lipcsei szurkolóknál nem ő a favorit.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.03.19.
Gulácsi Péter RB Leipzig Eb 2024 magyar válogatott sportfogadás

Idén kezd újra egyenesbe jönni a 2022 őszi keresztszalag-szakadása után Gulácsi Péter. Február óta újra övé a kapusposzt az RB Leipzig kezdőcsapatában (korábban 6,5 évig kirobbanthatatlan volt onnan), és a tavaszi felkészülési meccseken a magyar labdarúgó-válogatottban is megkísérelheti visszaszerezni a helyét Dibusz Dénestől. A jelek szerint különösen fontos lehet számára, hogy felhívhassa magára a figyelmet a nyári, németországi Európa-bajnokságon. Lipcsében ugyanis nyártól minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülhet.

Gulácsi túl van a rossz időszakon, és abból is a jót igyekszik leszűrni
Gulácsi Péter nyáron válaszút elé kerülhet Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Akkor érkezik Gulácsiékhoz a Genk és a belga U21-es válogatott nagy kapustehetsége, Marteen Vandervoordt. 

A német Bundesliga-élklub már két évvel ezelőtt szerződtette őt 10 millió euróért (4 milliárd forint), de az utóbbi két szezonban nevelőegyesületében hagyta tapasztalatot gyűjteni. A nyári érkezésével viszont új helyzet áll elő: az eddigi két rutinos kapus (Gulácsi és Janis Blaswich) és fiatal vetélytársuk közül egynek biztosan mennie kell majd.

„Már beadtunk egy kérelmet, de sajnos nem állíthatunk be három kapust. Tény, hogy a hármuk kérdése téma lesz nálunk. Ez nyártól nem fog működni” – célzott Rouven Schröder sportigazgató arra, hogy a három potenciális kezdő kapusból egytől nyáron meg kell válniuk. Hozzátette: nemcsak szakmai, de anyagi okokból is.

A legkevésbé valószínű forgatókönyv szerint Vandervoordtot újra kölcsönadhatják Genkbe vagy máshová. Sokkal nagyobb az esély arra, hogy a 33 éves Gulácsinak vagy a 32 éves Blaswichnak kell távoznia, noha a magyarnak további egy, német riválisának két évig él még a lipcsei szerződése.

„Pete jól csinálja a dolgát, de Janis is szuperül kezeli a helyzetét, pozitívan áll hozzá, az egóját alárendeli a csapat érdekének. És ehhez jön még egy fiatalember Belgiumból, aki maximálisan tehetséges” – mondta Schröder.

Az RB Live online szavazásán (keddi állás szerint) a lipcsei szurkolók harmada Blaswichot látná legszívesebben jövőre is a kezdőcsapatban, Gulácsi és Vandervoord fej, fej mellett haladnak a voksok 24-25 százalékával, a szavazók maradéka (18 százalék) pedig amondó, rotálják őket.

Gulácsi télen annak ellenére maradt Lipcsében, hogy felépülése ellenére egész ősszel mellőzték, és mehetett volna az amerikai „testvércsapat” New York Red Bullshoz, sőt kikosarazta az angol Premier League-ben szereplő Nottingham Forestet is. Ha nyáron új klubot kell találnia, nem kell attól félnie, hogy nem lesz ajánlata, de egy jó Eb-szereplés biztosan sokat segítene neki. Sőt, talán az utolsó esélye lehet.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

Letolta a bugyit csupasz szeméremdombjáról a bevállalós röpis bombázó

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás