Szomorú hír rontotta el Marco Rossi nagy napját





Bizakodásra ad okot a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak, hogy több kulcsjátékosa remek teljesítménnyel rukkolt elő a hétvégén. A sok jó hírt azonban beárnyékolja egy rossz is.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.25.
Módosítva: 2024.02.25.
Gulácsi Péter Schäfer András Kerkez Milos Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Szűk egy hónap múlva, március 22-én játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, amely Törökországot fogadja a Puskás Arénában. Főként a nyári Európa-bajnokság miatt Marco Rossi szövetségi kapitányon óriási a felelősség, hogy végül kiknek fog bizalmat szavazni a kontinenstornán. Alapemberei szombaton nem is hagyták cserben, többen nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

1. FC Union Berlin - 1. FC Heidenheim
Schäfer András két év után szerzett újra gólt a Bundesligában (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Schäfer András a tavalyi szezonban háromszor sérült meg és kétszer műtötték. Fél éves kihagyás után, november végén visszatért a pályára, az Union Berlinben pedig szépen gyűjti a játékperceket. Legutóbb a Heidenheim elleni bajnokin volt a kezdőcsapat tagja, és ő szerezte csapata második gólját, ezzel két év után talált be újra a Bundesligában. A találkozó végül 2-2-es döntetlennel zárult, a 24 éves középpályás pedig remekelt, először volt idén végig a pályán, a hármas sípszót követően pedig a mérkőzés legjobbjának választották meg.

Kerkez Milos több mint két hónap után került vissza a Bournemouth kezdőcsapatába, ráadásul a tavalyi bajnok Manchester City ellen kapta meg újra a bizalmat. A 20 éves balhátvéd élt is a lehetőséggel, az első félidőben közel állt a gólszerzéshez, Erling Haalandot pedig ziccerben szerelte gyönyörűen. A „Cseresznyések” végül egygólos vereséget szenvedtek, de Kerkez a legjobbak között volt csapatában.

Callum Styles a januári átigazolási időszak utolsó napjaiban lépett osztályt és került a másodosztályú Sunderlandhez. A több poszton bevethető középpályás ezt követően még hetekig nem tudott klubja rendelkezésére állni, mivel szintén januárban vakbélműtéten esett át. Szombaton, a Swansea ellen először játszott új együttesében, a kezdőcsapatban jutott neki 60 percnyi játéklehetőség, a gyenge formában lévő Sunderland viszont hazai pályán 2-1-re kikapott a Swansea-tól.

Balogh Botond karrierjének nagyon jót tett, hogy tavaly novemberben remek teljesítménnyel mutatkozott be a magyar válogatottban Montenegró ellen. A Parmában azóta 14 tétmérkőzésből kilencet játszott végig, legutóbb a Como elleni rangadón (1-1) kezdett, 7,9-es értékelésével (Flashscore) pedig csapata legjobba volt. 26 fordulóval a vége előtt a Parma hétpontos előnnyel vezeti a Serie B tabelláját, és jó esélye van arra, hogy augusztustól újra az élvonalban szerepeljen.

A rengeteg jó hírt azonban némileg beárnyékolta Gulácsi Péter peches sérülése. A 33 éves futballista hosszú sérülése után a kispadra szorult, februárban azonban visszakerült a kapuba, és a négy tétmérkőzéséből kettőt lehozott kapott gól nélkül. A Bayern München elleni rangadóról azonban egy apróbb hasizomsérülés miatt végül lemaradt, Willi Orbán végigjátszotta az összecsapást, amit drámai módon, a 91. percben nyert meg (2-1) a bajor sztárcsapat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás