Véget ért a pechszéria, Marco Rossi hatalmasat nyerhet visszatérő kulcsemberével





Schäfer András vasárnap másodszor volt kezdő az idei Bundesliga-szezonban, az ő gólpasszával az Union Berlin begyűjtötte a három pontot a Darmstadt ellen. A 24 éves középpályás egészséges és egyre jobb formában van, így hamarosan visszatérhet a magyar válogatottba.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.01.30.
Marco Rossi Schäfer András Union Berlin magyar válogatott

A tavalyi szezonban háromszor sérült meg Schäfer András, és kétszer műtötték. Féléves kihagyás után, november végén visszatért a pályára, az Union Berlinben pedig szépen gyűjti a játékperceket.

Schäfer András hat és fél hónap után tért vissza a Bundesligában, de a BL-t csak kívülről figyelheti fájjó szívvel
Schäfer András egyre nagyobb szerepet kap az Union Berlinnél / Fotó: Facebook/1.FCUnionBerlin

Két alkalommal volt kezdő, ebből legutóbb múlt vasárnap, a Darmstadt ellen, amit az ő gólpasszával nyert meg a kiesés ellen menekülő együttes. A 24 éves középpályás hét Bundesliga-bajnokin játszott 297 percet, a komoly sérülések ellenére vissza tudott kerülni a csapatba, ráadásul a formájával sincs gond.

Külön kiemelendő, hogy Schäfer berlini pályafutását az sem befolyásolta, hogy a klub az idény közben edzőváltáson esett át, az új szakember, Danijel Jumic szintén számol a magyar válogatott játékossal. Visszatérése óta az Union Berlin kijött a gödörből, a hét bajnokijából hármat megnyert, kettőn pedig döntetlent ért el, ezzel öt pontra eltávolodott az osztályozót jelentő 16. helytől.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pedig minden bizonnyal dörzsöli a tenyerét, Schäfert ugyanis már több mint egy éve nélkülözi a csapatnál, legutóbb még 2022. szeptember 26-án, az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-találkozón húzta magára a címerest mezt.  A 24 éves középpályás a sérüléséig kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, és nagy érdemei voltak a magyar válogatott sikereiben.

Ezzel, hogy újra egészséges és a formája is egyre jobb, Rossi visszakapja a legjobb belső középpályását, és újra tudja majd pihentetni a Nagy Ádám–Callum Styles duó valamelyikét. A hétvégén igazi magyar rangadó lesz a Bundesligában, az Union Berlin vasárnap az RB Leipzig otthonában játszik, Schäfer Gulácsi Péterrel és a múlt héten visszatérő Willi Orbánnal nézhet majd farkasszemet.

 





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás