Örülhet Marco Rossi, alaposan meglepték a hétvégén





Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, a topligákban játszó magyar futballisták nagyszerű hétvégén vannak túl. Szalai Attilának nagy kő esett le a szívéről, Kerkez Milos pedig parádés győzelemben vállalt kulcsszerepet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.11.
Módosítva: 2023.12.11.
Schäfer András Szoboszlai Dominik Sallai Roland Kerkez Milos Szalai Attila

Egyre jobb híreket kap a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az elmúlt időszakban több kulcsjátékosa (Sallai Roland, Schäfer András, Varga Barnabás) is felépült hosszú sérüléséből, az előző hétvégén pedig a pályán remekeltek a válogatott futballistái.

Szalai Attilával a csapatban fontos győzelmet aratott a Hoffenheim (Fotó: AFP)

A Bundesligában az összes magyar játékos csapata egyaránt három pontot szerzett. A legjobban talán Szalai Attila örülhet, aki október 21-e után, zsinórban hat kispadon eltöltött találkozót követően újra lehetőséghez jutott a Hoffenheimnél. A 25 éves középhátvéd végigjátszotta a Bochum elleni bajnokit, amit a Hoffenheim 3-1-es sikerrel zárt. A kék mezes együttes ezzel egy öt meccse tartó nyeretlenségi szériát zárt le. A megszerzett három pont nagyon jót tehet Szalainak, akinél a novemberi válogatott meccseken érződött, hogy megtépázta az önbizalmát az elmúlt nehéz időszak.

A sérülésből felépülő Schäfer András (Union Berlin) és Sallai Roland (Freiburg) ugyan még a kezdőcsapatba nem fért be, de csereként mindkét játékos győzelemhez segítette a csapatát. Előbbi a Mönchengladbach ellen játszott bő 30 percet, az Union Berlin zsinórban 16 nyeretlen (!) összecsapás után tudta újra győztesen elhagyni a pályát. A Freiburg a Wolfsburg otthonában győzött egy góllal, Sallai visszatérése óta hibátlan az Európa-ligában szereplő együttes. Gulácsi Péter és Willi Orbán ugyan nem játszott a RB Leipzig Dortmund elleni rangadóján, de így is örülhetnek, a Lipcse ugyanis idegenben győzött 3-2-re, ezzel faragott a listavezető Leverkusennel szembeni hátrányából.

Az angol élvonalban pedig Szoboszlai Dominiknak és Kerkez Milosnak is van oka a boldogságra. Előbbi, bár nem élete meccsét játszotta a Crystal Palace ellen, de a Liverpool a hosszabbításban megfordította az összecsapást, ezzel pedig a tabella élére állt 16 forduló után. Kerkez Milos pedig a kezdőcsapatban kapott helyet a Bournemouthban, amely óriási meglepetésre háromgólos sikert aratott a Manchester United otthonában. Kerkezék óriási formába lendültek az elmúlt hetekben, az elmúlt öt bajnokin 13 pontot gyűjtöttek, amivel a kiesőzónából a középmezőnyig repültek előre.

A többi válogatott játékos teljesítményeit a Magyar Nemzet gyűjtötte össze.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás