Szoboszlait másolta, kimászott a gödörből a magyar válogatott kulcsembere





Közel egy hónap után ismét a Bournemouth kezdőcsapatában játszott Kerkez Milos, a magyar válogatott balhátvéd pedig első gólpasszát szerezte az Aston Villa ellen.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.12.04.
Kerkez Milos Bournemouth Premier League gólpassz Aston Villa

Nagy esélyt kapott múlt vasárnap Kerkez Milos, posztriválisa, Lloyd Kelly sérüléssel bajlódik, így a magyar labdarúgó-válogatott alapembere egy hónap után visszakerült a kezdőcsapatba az Aston Villa elleni angol bajnokin. A Bournemouth végül 2-2-es döntetlent ért el a Bajnokok Ligája pozíciót kergető rivális ellen, Kerkez pedig első gólpasszát szerezte a Premier League-ben.

Kerkez jókedve érthető: jó és még jobb ajánatok közül válogathat
Kerkez Milos első gólpasszát szerezte a Premier League-ben (Fotó: Nemzeti Sport)

A második félidő 52. percében a fiatal hátvéd egy labdaszerzést követően előretört, majd nagyon okosan laposan passzolt középre Dominic Solankéhoz, aki pedig gólra váltotta a nagyszerű labdát. Szoboszlai Dominik után ezzel már Kerkeznek is van PL-asszisztja, előbbi még október 29-én, a Nottingham Forest ellen adott kettőt.

Ez a teljesítmény és mérföldkő egy újabb fordulópont lehet Kerkez eddig hullámzó angliai karrierjében. Nyári átigazolása után egyből beverekedte magát a kezdőcsapatba, augusztusban az együttesen belül a hónap játékosának választották, a kezdés álomszerű volt. Ezt követően viszont adós maradt az igazán jó teljesítményekkel és kissé beleszürkült a játékba, Andoni Iraola vezetőedző a kispadra ültette, a magyar válogatottban pedig a sorsdöntő Bulgária elleni összecsapáson piros lapot kapott.

Nem tett neki jót az sem, hogy a Bournemouth eddigi három bajnoki győzelméből egyiken sem kezdett, most azonban ő is sokat tett hozzá egy bravúros pontszerzéshez, ami éppen csak nem lett egy újabb hárompontos siker (az Aston Villa a ráadásban egyenlített, Kerkezt addigra lecserélték).

A „Cseresznyések” az elmúlt öt PL-találkozón 10 pontot gyűjtöttek, ennek köszönhetően hat pontra eltávolodtak a kiesőzónától. Kerkez legközelebb szerdán, a Crystal Palace otthonában léphet újra pályára a vörös-fekete mezes együttesben.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás