Alig tért vissza Schäfer András, máris újabb csapás éri





Felépült a magyar labdarúgó-válogatott sztárja, de a klubcsapata Bajnokok Ligája-meccseit csak kívülről nézheti. Schäfer András nem kapott helyet az Union Berlin keretében.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.27.
Módosítva: 2023.11.27.
Schäfer András Bajnokok Ligája Real Madrid Union Berlin sérülés

196 nap után tért vissza Schäfer András a német Union Berlinbe: a 24 éves középpályás súlyos sérüléséből felépülve fél félidőnyi játéklehetőséget kapott az Augsburg elleni 1-1-es Bundesliga-meccsen. Az utóbbi években többször is hosszú időre lerobbant, de így is már 22-szeres magyar válogatott futballista csapata szerdán Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepel a portugál Braga vendégeként. Fájdalom, Schäfer akkor megint csak kívülről – a helyszínen a lelátóról, vagy otthon a tévében – figyelheti a társai küzdelmét a legrangosabb kupasorozatban. 

Schäfer András hat és fél hónap után tért vissza a Bundesligában, de a BL-t csak kívülről figyelheti fájjó szívvel
Schäfer András a Bundesligában visszatért, de a BL-ben nem szerepelhet (Fotó: Facebook/1.FCUnionBerlin)

Májusi kiesése után ugyanis nem nevezte őt a BL-keretbe az éppen a napokban leváltott Urs Fischer vezetőedző (az ideiglenesen kinevezett Marco Grote, Marie-Louise Eta páros után a horvát Nenad Bjelica lett az új szakvezető). 

„Rossz volt, főként azért, mert nagy szerepem volt abban, hogy kiharcoltuk a Bajnokok Ligája-indulást. Aznap dolgoztam hat-nyolc órát a visszatérésemen, majd este leültem a televízió elé, és néztem a srácokat a Real Madrid ellen a Santiago Bernabéuban…” 

– panaszolta a Nemzeti Sportnak az 1-0-ra elvesztett madridi találkozóra emlékezve Schäfer, aki két hét múlva, az utolsó csoportmeccsen, a Real elleni berlini „visszavágón” sem segítheti majd az Uniont.

A német topligába 2019-ben felkerült berlini kiscsapat idén először kvalifikált a BL-be. Schäfer csapata aztán – a magyar légiós sérülése után – a csúcsról hamar zuhanórepülésbe kezdett: augusztus óta minden tétmeccsén nyeretlen. 12-es vereségsorozata után éppen a BL-ben, Nápolyban sikerült legalább egy döntetlent (1-1) kibrusztolnia, de már aligha jut tovább a nyolcaddöntőkbe (a csoportot 12 ponttal vezeti a Real, a második Napoli 7, a harmadik Braga 3 ponttal vág neki az utolsó két körnek).





 





Ezeket olvastad már?
Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Szoboszlai edzője mindenkit átvert; máris elbúcsúzott a tréner

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

Se bugyi, se más: totál pucéran pucsít az álomtestű bombázó

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás