Sérült barátjának üzent a magyar válogatott hőse





A magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni sikeréből (2-1) Nagy Ádám is kulcsszerepet vállalt. A középső középpályás lapunknak elárulta, milyen együtt játszani a Schäfer András sérülése miatt kezdőcsapatba kerülő Callum Stylessal.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.15.
Nagy Ádám Schäfer Styles magyar válogatott

Telt ház előtt aratott bravúros, 2-1-es győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia ellen az Európa-bajnoki selejtezőn. Ezzel a három ponttal Marco Rossi együttese már október 17-én kedden bebiztosíthatja a jövő évi tornán való részvételt, amennyiben idegenben legyőzi Litvániát. A szerbek elleni rangadón Nagy Ádám végig a pályán volt, aki a lefújást követően lapunknak is nyilatkozott.

A 28 éves futballista az elmúlt időszakban több kritikát kapott a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt, Szergej Milinkovics-Szavicsék ellen azonban nem érhette panasz a játékát. Nagy az elmúlt években a legtöbbször Schäfer Andrással együtt felügyelt a középpályán, az Union Berlin játékosa azonban május közepe óta sérüléssel bajlódik, így Callum Styles került be a kezdőcsapatban. Nagy most elárulta, mennyivel másabb a Barnsley középpályásával együtt futballozni.

„Van némi különbség Schäfer és Styles játéka között. »Schäfi« hozzám hasonlóan egy rakkolósabb, hajtósabb játékos, több melót tesz bele a játékba” – kezdte az összehasonlítást Nagy Ádám.

Nyilván Styles is rengeteget dolgozik, de neki a bal lábában van több finomság, több extrát tud húzni a támadójátékban. A mai mérkőzésen is ez volt megbeszélve, hogyha olyan a szituáció akkor inkább ő menjen előre, én maradok biztosítani hátul, ezt összességében jól tudtuk kivitelezni, úgyhogy örülök, hogy be tudtuk húzni ezt a mérkőzést.

Nagy és Styles kedden, Litvánia ellen minden bizonnyal újra a kezdőcsapat részei lesznek, miután Kalmár Zsolt a lefújást követően a kiállítás sorsára jutott, a Fehérvár futballistája a szerbek kapusával, Vanyja Milinkovics-Szaviccsal szólalkozott össze.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás