Gigi Buffon tanácsai segítik Marco Rossi fiatal hátvédjét





Tervszerűen építi együttesét Marco Rossi szövetségi kapitány, így futballválogatottunk középső védői között akár feladattal bízhatja meg Balogh Botondot a soros két Eb-selejtezőn.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.06.16.
Módosítva: 2023.06.16.
Balogh Botond Montenegró magyar válogatott

Amennyiben az olasz B ligás Parma 21 éves középső védője tartja itáliai jó formáját, játszhat a magyar válogatottban a soros, Montenegró (szombat, 18.00, Podgorica) és Litvánia (június 20., kedd, Puskás Aréna, 20.45) elleni Eb-selejtezőn. A 189 centi magas bekk fejjel ügyesen „tisztogat”, és labdaszerzés után pontos indításokkal operál.

Balogh Botond
Balogh Botond (Fotó: Török Attila)

„A válogatottságot nem adják ajándékba” – szögezte le Balogh Botond, aki 2021 novemberében San Marino ellen öt percet már játszott a nemzeti csapatunkban. Négyéves olaszországi vendégjátéka során az olasz élvonalban szereplő Parmában három, a másodosztályban pedig 19 mérkőzést játszott.

Botond boldog lenne, ha az említett két meccsen szerephez jutna. A bolgárok elleni könnyed 3-0-s siker optimista hangulatot váltott ki a magyar táborban. 

„Montenegró Podgoricán kemény riválisunk lesz, Litvániával szemben pedig idehaza győzni szeretnénk” – mondta Balogh Botond.

Balogh a 45 éves, 176-szoros válogatott kapus Gianluigi Buffontól azt tanulta Pármában, hogy a győzni akarás a legfontosabb.

„Ugyan kávézni nem járunk együtt, de a tanácsai segítenek. Egykori Juventus-drukkerként Alessandro del Piero futballját kedveltem, és nagyon tetszik Sergio Ramos játékstílusa, mert a saját kapuja előtt rendet tart, ráadásul védő létére gólerős” – indokolt Balogh.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás