Főhet Marco Rossi feje, óriási a bizonytalanság a válogatottnál





Willi Orbán visszatért hosszú sérüléséből, Lang Ádám élvezi az új edző bizalmát, Szalai Attila azonban továbbra is keveset játszik és a formáját sem találja új klubcsapatában. Marco Rossinak főhet a feje amiatt, hogy ki legyen a magyar válogatott harmadik belső védője. Ezen a poszton óriási a bizonytalanság.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.12.
Módosítva: 2024.02.12.
Marco Rossi Balogh Botond Botka Endre Szalai Attila magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi az elmúlt időszakban több jó hírt is kapott a magyar labdarúgó-válogatott játékosairól, de maradéktalanul továbbra sem lehet elégedett. A legtöbb pozícióban most rendben van az együttes, a védelem közepén viszont komoly a bizonytalanság.

Szalai Attilának nagyon nehezen alakul az első németországi éve Fotó: AFP

A három belső védős rendszerben a hosszú sérüléséből felépülő Willi Orbán helye biztosnak tűnik, Lang Ádám pedig az Omonia Nicosia edzőváltása óta visszakerült a kezdőcsapatba és az elmúlt öt bajnokin végig a pályán volt. A válogatottban alapember Szalai Attila viszont továbbra sem tud játékba és formába lendülni, hiába igazolt át télen a Freiburghoz. Első meccsén rögtön óriási hibát vétett, azóta egyszer játszott csereként még, akkor a Dortmund simán, 3-0-ra győzni tudott.

Szalai szerencséjére viszont a válogatott posztriválisai sem remekelnek mostanában. Botka Endre nem tud tartósan bekerülni a Ferencváros kezdőcsapatába, a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn nagyszerűen debütáló Balogh Botondnak pedig szintén nem könnyű a helyzete Olaszországban. A Parmában hol kezdő, hol a padon ül, december végétől négy egymást követő bajnokin volt végig a pályán, az elmúlt két Serie B-összecsapáson azonban megint a kispad jutott neki.

A kisebb káosznak Mocsi Attila lehet a nagy nyertese. A 23 éves középhátvéd tavaly nyáron igazolt a Zalaegerszegtől a török élvonal újoncához, a Rizesporhoz, ahol kirobbanthatatlan a csapatból, egyedül egy sérülés miatt hagyott ki hat bajnokit. Mocsi folyamatosan játékban van, jó formában teljesít, viszont annak ellenére, hogy egyre stabilabb kerettag Rossinál, élesben még nem kapott lehetőséget a bizonyításra, ez pedig az Eb előtt négy hónappal nem túl jó előjel.

(Mocsi gólja 4:32-től látható)

A magyar válogatott idei első találkozója egy felkészülési mérkőzés lesz Törökország ellen, a párharcot március 22-én a Puskás Arénában rendezik.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás