Nagy a baj, Orbán Willi állapotáról beszélt az edzője





Mindhárom idei bajnoki meccsét elbukta az RB Leipzig. A mellőzött Gulácsi Péter bevetése is benne lehet a pakliban, de Orbán Willi biztosan megmentő szerepet kaphat.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.29.
Orbán Willi Gulácsi Péter RB Leipzig vészhelyzet magyar válogatott

Egyelőre kiálltak a lipcsei klubvezetők Marco Rose vezetőedző mellett, de kérdés, nem menesztik-e az RB Leipzig edzőjét, ha a csapat február 4-én, vasárnap (17.30, tv: Aréna 4) a vendég Union Berlint sem győzi le. A téli szünetben még bajnoki álmokat dédelgető, de a Bundesliga 19. fordulójában az ötödik (tehát már csak Európa-liga-indulást érő) helyre visszacsúszott lipcsei futballcsapatnál nagy változásokról dönthet a bajba került tréner. Két magyar válogatott klasszis is a segítségére lehet: az újabban hibát hibára halmozó Janis Blaswich helyett bizalmat szavazhat Gulácsi Péternek, a szétesett védelmet pedig Orbán Willi visszatérése stabilizálhatja.

Orbán Willi (balra) cska pár percre szállt be Stuttgarban, de vasárnap már ő mentheti meg az edzőjét
Orbán Willi (balra) csak pár percre szállt be Stuttgartban, de vasárnap már ő mentheti meg az edzőjét / Fotó: Getty Images

A szeptemberi magyar–cseh (1-1) válogatott meccsen megsérült Orbán múlt szombaton öt perc erejéig már visszakerült a Stuttgartban összeomlott (5-2-es vereséget szenvedett) csapatba. Vasárnap a várhatóan válogatottbeli csapattársával, Schäfer Andrással felálló Union ellen, ha végig nem is játszhatja még a mérkőzést, jóval több szerep vár rá. Hogy mennyi, azt Roséval közösen döntik el, az edző ugyanis rábízza ezt rutinos játékosára.

– Most először fog végigdolgozni egy teljes hetet.

Olyan tapasztalt labdarúgó, hogy vele közösen beszéljük meg a játékperceit.

Jól dolgozik és ismerjük az alkatát, sokat bír. Mindenesetre az tény, hogy újra egészséges, máskülönben nem állítottuk volna be – mondta Orbán Williről a gyalázatos eredménysor miatt vészhelyzetet hirdető Rose.


– Kidolgozzuk a megoldásokat a problémáinkra – ígérte a tréner, miután veszélybe került a legfőbb célkitűzés, az első négy között végezni a német topligában.

Az előző szezont gyakorlatilag végigjátszó Orbán 146 nap alatt 24 Lipcse-meccset hagyott ki (pár perce dacára beleszámítva a stuttgartit is). Ezeken 13 győzelem és 3 döntetlen mellett 8-at elvesztett a csapata, feltűnően sok, 35 kapott góllal.

Gulácsit nem engedte el az edző

Az RB lejtmenete miatt a 2022 októberi térdsérülése óta mellőzött Gulácsi Péter bevetése is szóba jöhet. Riválisa, Janis Blaswich az utóbbi hónapokban egyre többször hibázik a kapuban, és az idei három meccsen kapott 9 gól sem csak a védők sara. A klubnál korábban 7,5 évig kezdőkapus Gulácsit a napokban kölcsönvette volna az angol Premier League-ben szereplő Nottingham Forest, de Rose ragaszkodott ahhoz, hogy a magyar kapust ne engedjék el a vezetők.





 





Ezeket olvastad már?
Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Üvöltöttek a fájdalomtól, gyerekeket menekítettek ki a sportcsarnokból

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás