„Igazi harcos, a fájdalomtól sem riad vissza” – Edzőnő áradozik Schäfer Andrásról





Még a régi ismerősként köszöntött sárga lapnak is örült a sorozatos sérülései után visszatért Schäfer András. Az Union Berlin női pályaedzője nem győzi dicsérni.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.
Schäfer András Bundesliga sárga lap Union Berlin

Remélhetőlg végleg maga mögött tudhatja rémes vesszőfutását Schäfer András. A német Union Berlin és a magyar labdarúgó-válogatott 24 éves középpályása 2022 ősze óta már a negyedik hosszabb kényszerpihenőjén jutott túl: súlyos sérülései miatt azóta 80, 86, 44, majd legutóbb 142 napig hiányzott, többször is műteni kellett. Novemberben tért vissza (sokadjára is) a Bundesliga-csapatába, de azóta vasárnap (1-0 a Darmstadt ellen) még csak másodszor játszott végig egy meccset.

Schäfer András újra a régi: gólpasszt adott és - végre valahára! - sárgát kapott
Schäfer András újra a régi: gólpasszt adott és még a sárga lapnak is örült    –    Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A csibészes mosolyú, örök jókedvű Schäfer ezen a meccsen kapott először sárga lapot 2022 szeptembere óta. Az X-en (korábban: Twitter) jót viccelődött ezen:

„Rég nem láttalak, öreg barátom”

– üzente a sárga lapjáról „Séfi”, akinek a bejegyzését az Union közösségi oldalán is megosztották a következő megjegyzéssel: „Séfi hivatalosan is visszatért.”

A mindig nagy szívvel küzdő légiós kezdi visszanyerni a régi formáját, ezt jelzi (a sárgán túl...), hogy ő készítette elő a csapata győztes gólját. 

Az eltiltott balhés vezetőedzőt, Nenad Bjelicát helyettesítő pályaedző(nő), Marie-Louise Eta ki is emelte Schäfer fontosságát.

– Számomra ő egy igazi harcos típus. Mindig sokat fut, beleveti magát minden párharcba, és attól sem riad vissza, ha fájni fog neki. Amint visszatért az edzésekre, látszott, milyen fontos tagja a csapatnak. Ha nála van a labda, nagy nyugalmat ad. A srácok mindig keresik is. Ezért védekezésben és támadásban is rendkívül fontos játékosunkáradozott a magyar válogatott focistáról Eta.

A tavalyi meglepetéscsapat (az Union a Bundesliga 4. helyén végezve ősszel Bajnokok Ligája-főtáblás volt) ebben a szezonban mély gödörbe került, de már elmozdult a kiesőzónából. Jelenleg 15. a tabellán, öt ponttal az osztályozós (16.) Köln és hattal a kiesésre álló (17–18.) Mainz, Darmstadt duó előtt. Schäferék legközelebb vasárnap (17.30, tv: Aréna4) az 5., de idén mind a három meccsét elveszítő RB Leipzig vendégei lesznek. A 20. forduló zárómeccsén Schäfer akár két magyar válogatottbeli csapattársával az egyaránt súlyos sérülés után visszatért Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is szembetalálkozhat.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás