„Szurkolok, nehogy kirúgják" – barátjáért aggódik a magyar focilegenda

A hetvenes évek miskolci „csodacsapatának" egyik alapembere, Tatár György érthetően örült a Diósgyőr szombati, a Mezőkövesd felett aratott 2-0-s futballsikerének.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.11.12.
Tatár György Mezőkövesd Diósgyőr kuttor attila

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A miskolci klub legendája, a 71 éves, kétszeres Magyar Kupa-győztes Tatár György szokás szerint a helyszínen szurkolt.

Diósgyőr
A piros mezes diósgyőriek a negyedik helyen állnak Fotó: Török Attila

„Ha tehetem, valamennyi Diósgyőr-meccsen ott vagyok – újságolta az egykori diósgyőri kiválóság, Tatár György, aki 11 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott szerelését. – Sajnáltam jó barátomat, a kövesdi mestert, Kuttor Attilát, mert elementáris tűzzel végzi a munkáját. Szurkolok azért, nehogy menesszék a botladozások miatt. A szomszédvár kiemelkedően harcolt, két kapufát lőtt, de ezt a sportágat gólra játsszák, és ebben a vonatkozásban mi voltunk jobbak.”

A most 88 éves Szabó Géza vezette diósgyőriekkel az 1978–1979-es bajnokságban bronzérmes Tatár nem tartja kizártnak, hogy a jelenleg negyedik helyezett Diósgyőr minimum az első ötben végez ebben a pontvadászatban.

„Jó lenne erről Szabó Géza bácsival személyesen is elbeszélgetni, de egy kicsit távolabb, Egerben él, ezért elég régen láttam őt. Nagyszerű trénerünk volt, igazi pedagógus, aki feledhetetlen győzelmeket aratott velünk, az akkori DVTK-val.”

A három éve nyugdíjba vonult korábbi nehézbombázó Tatár hozzátette: a mai Diósgyőrnek azért lesz nehéz dolga dobogóra kerülni, mert várhatóan olyan riválisok is bejelentkezhetnek az érmes helyekért, mint a Paks vagy a Puskás Akadémia. 

Edzőnk, Kuznyecov Szergej keménykezű, felkészült szakember, tudja, együttese melyik úton haladhat a legjobban. Védelmünk szilárd alapokon áll, és a támadásaink is átgondoltan, olykor látványosan épülnek fel. Kuznyecov jól látja át a meccsek fordulópontjait, ebből fakadóan például akkor cserél, amikor annak többnyire eredménye is lesz. Engem nem lepett meg, hogy például a Mezőkövesd ellen szakadó esőben is hatezren látogattak ki a pazar stadionunkba, mert nívós futballt láthattak

 – tette hozzá Tatár, aki nemrég vette feleségül élettársát. A futballtól a meccslátogatáson kívül nem szakadt el, tudniillik az utánpótlás játékosmegfigyelőjeként fáradozik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás