A számok nem hazudnak, tökéletes edzőt választott a Fradi

Alig több, mint egy hónapja nevezte ki a Ferencváros Dejan Sztankovicsot az új vezetőedzőnek. A szerb tréner rögtön letette a névjegyét, nincs olyan külföldi Fradi-edző, aki jobban kezdett volna nála.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.12.
Módosítva: 2023.10.12.
Sztankovics forma Máté Csaba Fradi meccs

Dejan Sztankovics bő egy hónapja, szeptember 4-én lett a Ferencváros vezetőedzője. Sztanyiszlav Csercseszovnak a KI Klaksvík elleni kiesés után távoznia kellett, az őt helyettesítő Máté Csaba remekül helyállt, a vezetőség viszont a korábban a Crvena Zvezdánál és a Sampdoriánál megfordult szakembernek szavazott bizalmat a folytatásra. A döntés pedig egyelőre remeknek bizonyult.

Dejan Sztankovics jól indított a Ferencváros kispadján Fotó: Fradi.hu

Sztankovics rögtön elkapta a fonalat, első hét tétmérkőzésén veretlen maradt a magyar rekordbajnokkal, a mérlege öt győzelem és két döntetlen, írja a Fradi.hu. Mindezt három fronton sikerült elérni, az NB I-ben három siker, egy iksz, a Konferencialigában egy siker, egy iksz, a Magyar Kupában pedig nagyarányú győzelem a mutató. Kiemelkedő az MTK Budapest otthonában elért 6-1-es eredmény, valamint az olasz élvonal jelenlegi legjobb formában lévő klubja, a Fiorentina ellen elért 2-2-es döntetlen a Konferecialigában, szintén idegenben.

Sztankoviccsal nem romlott a Máté Csaba-időszakban brutális Fradi-támadójáték, az eddigi hét összecsapáson 23 gólt szerzett a csapat, ami meccsenként valamivel több, mint három találatot jelent. A védelem viszont javult, az ellenfelek mindössze hatszor mattolták Dibusz Dénest. Mindezt összevetve a szerb trénerrel eddig átlagosan 2,43 pontot szerzett a zöld-fehér mezes együttes, amivel Sztankovics a legeredményesebben kezdő külföldi edző a klub történelmében. A korábbi trénerek közül Csercseszov 1,57, Peter Stöger 2,14, Sergei Rebrov 2, Thomas Doll pedig 1,71-es pont/meccs átlaggal indított ugyanennyi idő alatt.

A válogatott szünet utáni sorsolás ellenben nem lesz egyszerű, először október 22-én a remekül rajtoló Diósgyőr otthonában kell begyűjteni a három pontot, ezt követően október 26-án a Konferencialigában is idegenbeli kaland vár a Fradira, mégpedig a Genk ellen.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás