A számok nem hazudnak, tökéletes edzőt választott a Fradi





Alig több, mint egy hónapja nevezte ki a Ferencváros Dejan Sztankovicsot az új vezetőedzőnek. A szerb tréner rögtön letette a névjegyét, nincs olyan külföldi Fradi-edző, aki jobban kezdett volna nála.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.12.
Módosítva: 2023.10.12.
Sztankovics forma Máté Csaba Fradi meccs

Dejan Sztankovics bő egy hónapja, szeptember 4-én lett a Ferencváros vezetőedzője. Sztanyiszlav Csercseszovnak a KI Klaksvík elleni kiesés után távoznia kellett, az őt helyettesítő Máté Csaba remekül helyállt, a vezetőség viszont a korábban a Crvena Zvezdánál és a Sampdoriánál megfordult szakembernek szavazott bizalmat a folytatásra. A döntés pedig egyelőre remeknek bizonyult.

Dejan Sztankovics jól indított a Ferencváros kispadján Fotó: Fradi.hu

Sztankovics rögtön elkapta a fonalat, első hét tétmérkőzésén veretlen maradt a magyar rekordbajnokkal, a mérlege öt győzelem és két döntetlen, írja a Fradi.hu. Mindezt három fronton sikerült elérni, az NB I-ben három siker, egy iksz, a Konferencialigában egy siker, egy iksz, a Magyar Kupában pedig nagyarányú győzelem a mutató. Kiemelkedő az MTK Budapest otthonában elért 6-1-es eredmény, valamint az olasz élvonal jelenlegi legjobb formában lévő klubja, a Fiorentina ellen elért 2-2-es döntetlen a Konferecialigában, szintén idegenben.

Sztankoviccsal nem romlott a Máté Csaba-időszakban brutális Fradi-támadójáték, az eddigi hét összecsapáson 23 gólt szerzett a csapat, ami meccsenként valamivel több, mint három találatot jelent. A védelem viszont javult, az ellenfelek mindössze hatszor mattolták Dibusz Dénest. Mindezt összevetve a szerb trénerrel eddig átlagosan 2,43 pontot szerzett a zöld-fehér mezes együttes, amivel Sztankovics a legeredményesebben kezdő külföldi edző a klub történelmében. A korábbi trénerek közül Csercseszov 1,57, Peter Stöger 2,14, Sergei Rebrov 2, Thomas Doll pedig 1,71-es pont/meccs átlaggal indított ugyanennyi idő alatt.

A válogatott szünet utáni sorsolás ellenben nem lesz egyszerű, először október 22-én a remekül rajtoló Diósgyőr otthonában kell begyűjteni a három pontot, ezt követően október 26-án a Konferencialigában is idegenbeli kaland vár a Fradira, mégpedig a Genk ellen.

 





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás