Ez is eljött, Szoboszlainak ilyen meccse még sosem volt





Alighogy visszatért Liverpoolba a válogatott mérkőzések után Szoboszlai Dominik, máris egy nagyon különleges találkozóra készülhet, szombaton ugyanis első városi derbijén vesz részt az Everton ellen.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.20.
Szoboszlai Dominik Premier League Liverpool Everton derbi

Szoboszlai Dominik két kulcsfontosságú magyar válogatottmérkőzésen van túl, pihenni azonban ezúttal sem tud, a Liverpool ugyanis a hétvégén a legnagyobb presztízzsel bíró angol bajnokiját játssza majd.

Klopp nem győz ámulni Szoboszlai képességein
Szoboszlai Dominik első városi derbijén bizonyíthat a hétvégén Fotó: Instagram/liverpoolfc

Október 21-én, szombaton ugyanis a vörös mezes együttes a városi rivális Evertont fogadja az Anfield Roadon. Érdekesség, hogy Szoboszlai annak ellenére, hogy 22 éves korára már csapatkapitány a válogatottban, szerepelt a Bajnokok Ligájában, szerzett gólt Német Kupa-döntőben, klasszikus derbin még soha nem vett részt. Sem a Salzburggal, sem a Lipcsével nem volt része ezt az élményt megtapasztalni egy városi rangadón.

A Merseyside Derby (Mersey-parti rangadó) a jelenlegi forma alapján egyértelműen a Liverpoolnak áll, az elmúlt két Premier League-idényben az Everton egyszer sem tudta legyőzni riválisát, a mérleg egy döntetlen és három vereség. Még aggasztóbb statisztika, hogy az elmúlt három egymás elleni összecsapásukon még csak a gólszerzés sem jött össze.

A két együttes igencsak eltérő célokért küzd az idei szezonban. A középpályán jelentős átalakuláson keresztülmenő Liverpool ismét a bajoki címre pályázik (jelenleg három ponttal a listavezető Tottenham mögött a negyedik helyen áll a tabellán), a kék mezes csapat viszont úgy néz ki, hogy a tavalyi évhez hasonlóan újfent a bennmaradásért fog küzdeni, jelenleg hét ponttal a 16. pozíciót foglalja el a tabellán.

A találkozó 13.30-tól veszi kezdetét (Tv: Spíler 1). 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás