Csúcsdöntés az Újpest-zászlóval, óriási magasságokban az egykori focista





Jurácsik Mátyás, az Újpest egykori labdarúgója évek óta ostromolja a hegycsúcsokat, ezúttal az Araráton tűzte ki a lila-fehér zászlót. Korábbi csapata az utolsó helyről várja az NB I folytatását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.27.
csúcsdöntés

A hétvégén folytatódik az élvonalbeli bajnokság. A négy fővárosi csapat közül csak a Ferencváros játszik itthon, a Honvéd, az MTK és az Újpest idegenben lép pályára.

Fotó: Nemzeti Sport

Kilimandzsáró után Ararát

A 60 éves egykori újpesti futballista, Jurácsik Mátyás különféle földrészek legmagasabb hegycsúcsait kívánja megmászni. A Kilimandzsáró után immár az örmények szent hegyét, az Ararátot is kipipálhatta.

– Eredetileg az Elbruszt terveztem, de a vírus miatt az oroszok nem engedélyezték az expedíciót – újságolta a Metropolnak Jurácsik. – Bár az Ararát török hadműveleti, katonai terület, de nem akadályoztak bennünket semmiben.

A törökbálinti vállalkozó hajnali kettőkor vágott neki kísérőivel a végső rohamnak, odafenn metsző szél, mínusz 16 fokos hideg fogadta, de kitűzte az általa hőn szeretett Újpest klubzászlaját. Jurácsik kiváló fizikai állapotán felesleges csodálkozni, hiszen anno, ifjabb futballistaként az Alpok 4000 méteres magaslatain alapozott.

Fotó: Jurácsik Mátyás

Nyeretlen az Újpest

Négy forduló után nyeretlenül az utolsó helyen áll az Újpest, amely vasárnap Pakson próbál meg javítani. Pocsék formában vannak a lila-fehérek, hiszen augusztusban hat tétmeccsen léptek pályára, és egyszer sem tudtak nyerni. Ebben benne van a Basel elleni Európa-konferencialiga párharca, amelyet kettős vereséggel buktak el. Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője elmondta, soknak tartja, hogy az eddigi négy NB I-es mérkőzésen hét gólt kaptak, ennek miértjén el kell gondolkodniuk.

Dzsudzsák Budapesten lép fel

A Ferencváros a keddi, Young Boys ellen elbukott Bajnokok Ligája-selejtező után szombaton a Dzsudzsák Balázzsal felálló Debrecent fogadja. A Groupama Arénában sorra kerülő találkozó esélyese egyértelműen a hazai csapat lesz, amely eddig csak két mérkőzést játszott a bajnokságban.

A fővárosiak közül az MTK áll a legelőkelőbb helyen, a második pozícióból várja a folytatást, és Fehérváron lép fel. A fordulót a Zalaegerszeg és a Budapest Honvéd összecsapása nyitja, mindkét együttes a legutóbbi fordulóban szerezte első sikerét a szezonban.

Az NB I 5. fordulójának programja

Péntek:

ZTE FC–Budapest Honvéd 20.00

Szombat:

Kisvárda–Mezőkövesd 16.00

Ferencváros–Debrecen 18.15

Mol Fehérvár FC–MTK 20.30

Vasárnap:

Gyirmót FC–Puskás Akadémia FC 17.45

Paksi FC–Újpest FC 20.00

 





Ezeket olvastad már?
„Gondolkoztam rajta": korábbi játékosa törne borsot a Fradi orra alá

„Gondolkoztam rajta": korábbi játékosa törne borsot a Fradi orra alá

Gyászol az ország: elhunyt a Nemzet Sportolója

Gyászol az ország: elhunyt a Nemzet Sportolója

Hol a kapitány? Először edzett a magyar válogatott a botrány óta

Hol a kapitány? Először edzett a magyar válogatott a botrány óta

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás