RETRO RÁDIÓ

Sakuraünnep az ELTE Füvészkertben





Amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a sakura fák virágzásában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.02.
Sakura ünnep

A hétvégi programokon lesz többféle japán harcművészeti bemutató, japán tradicionális fegyverkiállítás, japán dob együttes bemutatója, irodalmi est, japán kokeshibaba-workshop és -kiállítás, gooktatás, japánzene- koncertek, mangabemutató és e szubkultúra találkozója. A kertben elolvashatók a meghirdetett haikuíró- pályázatra érkezett versek.

Fotó: Facebook

Belépőjegyek:

felnőtt: 1200 Ft

diák: 600 Ft

nyugdíjas: 900 Ft

Részletes programok itt.

Haikuíró-verseny

A sakuraünnephez kapcsolódva a Füvészkert haikuíró-versenyt hirdet. A haiku néhány szóból álló, sajátos szerkezetű, költői mondat, a költőélményének tizenhét szótagba foglalt esszenciája. A meghitt, bensőséges természetszeretet hangsúlyos a haiku tartalmában. A haiku költői a természetben, az emberi létben az érdekeset, a furcsát, különöset igyekeztek megragadni és azt röviden, kevés szóval, sokat mondó és még többet sejtető költészetbe menteni. A haikunak nincs címe. A verssorok végén nincsen rím, de szerepelhet benne betűrím. A legfontosabb az őszinte költői hangnem.

Időpont: április 2–3. és 9–10.





Ezeket olvastad már?
Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás