A nyomdaipar él és virágzik, csupán átalakul – a kreativitás pedig örök! (x)

Amikor a papír vs. digitalizáció a téma, sokan azt gondolják, előbbinek már befellegzett. A nyomtatás világa halott – ami a nyomdaipari munkahelyek számát is jelentősen csökkenti. A kettő között ennél azonban nagyobb az átfedés, sőt, a technológia inkább csak újabb és újabb lehetőségeket, perspektívákat nyit meg karrierszempontból is. A nyomdák pedig nem csupán működnek, hanem várják is az olyan fiatalos, kreatív munkaerőt, akik szívvel-lélekkel alkotnak és terveznek, és értenek is ehhez-ahhoz.

Megosztás
Szerző: PR cikk
Létrehozva: 2024.08.13.
PR cikk Szekszárd álláshirdetés nyomdaipar karrier

Karrierlehetőségek a nyomdaipar és dekoráció területén Magyarországon

Hogyan alakul át a nyomdaipar napjainkban?
Fotó: freepik.com

Bárhol is éljünk Magyarországon, érdemes felkeresni a helyi álláslehetőségeket. Például nézzük meg, milyen nyomdák és releváns szereplők találhatóak a közelünkben. Amennyiben például Szekszárd városában vagy annak közelében keres valaki munkát, láthatja, hogy a településen több nyomdai cég is keres munkaerőt. Online pedig kifejezetten szűrhetünk is a nyomdaipari, dekorációs állásokra, a https://szekszardallas.hu/allasok/nyomdaipar-dekoracio link alatt pedig gyorsan és könnyen jelentkezhetünk is ezekre a szekszardallas.hu oldalán.

Tuti tipp álláskereséshez: kreativitás és grafikai programok ismerete

Joggal merül fel a kérdés, mi mindenre lesz szükség az elhelyezkedéshez és munkába álláshoz. Természetesen nagy előny a releváns végzettség, de ami még talán ennél is fontosabb, az a kreativitás megléte, a szakmai iránti szenvedély, valamint a grafikai programok ismerete, azok használatában való tapasztalat. A digitális technológiák ma már sok téren átszövik az életünket és a munkánkat, ez esetben is így van ez. Ahhoz pedig, hogy valami megnyerőt alkossunk – akár digitálisan, akár papírra –, remek eszközt jelent egy jó grafikai program (pl. CorelDraw).

Ne felejtsük el, hogy nagy szükség lesz továbbá empátiára, udvariasságra, hiszen sok esetben ügyfeleknek, megrendelőknek kell gyártani, nyomtatni. A nyelvismeret szintén fontos lehet a programok használatához, szakmai továbbképzéshez, önfejlesztéshez. Minél önállóbbak vagyunk, annál jobb – ez nem az a terület, ahol könnyű érvényesülni azoknak, akiket “noszogatni kell”.

Hogyan alakul át a nyomdaipar napjainkban?

A digitalizáció térnyerésével a nyomdaipar nem hanyatlásnak indul, hanem inkább innovációt hordoz magában. Az újabb technológiák ugyanis gyorsabbak, pontosabbak, hatékonyabbak, így a személyre szabott gyártás, a fenntarthatóság mind-mind előtérbe kerültek. A nyomdaipar tehát nem haldoklik, inkább dinamikusan alkalmazkodik az új elvárásokhoz, ötvözve a hagyományos értékeket a modern technológiai lehetőségekkel.

(x)

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás